Драгана Свитлица о повратку на терен: Дјевојке заслужују да им помогнем

М. З.
Драгана Свитлица о повратку на терен: Дјевојке заслужују да им помогнем

БАЊАЛУКА - Богату играчку каријеру Драгана Свитлица прекинула је прошле године, када је одлучила да постане тренер екипе у којој је одиграла своје посљедње утакмице, али брзо се предомислила.

Од почетка сезоне са клупе води Орлове, а велика искушења која бањалучка екипа има ове сезоне на два фронта приморала ју је да се поново врати тренинзима и помогне својим дјевојкама и на паркету.

- Направили смо добар посао од почетка сезоне, при чему управа, стручни штаб и играчице дају свој максимум па то сада желимо да дигнемо на виши ниво те да иде у још љепшем правцу. Чињеница је да нам је кратак ростер за наступ на два фронта и потребна нам је играчица на позицији крилног центра па сам одлучила да покушам помоћи дјевојкама јер оне то заслужују - изјавила је Свитлица.

Повратнички деби некадашња чланица Младог Крајишника, Селте Виго, Санта Круза, Замарата, Бембибре ПДМ-а, Шекшграда, МТК и Вроцлава требало би да има идућег викенда.

- Планирам да не играм против Будућности у Подгорици идућег четвртка и вјерујем да ћу бити у тиму против Леотара 03 наредне суботе у Лиги БиХ. Полако крећем са тренинзима, јер одавно нисам играла на том нивоу те вјерујем да ћу бити најспремнија када то буде најпотребније - додала је Свитилица.

Са својим тимом изборила је једну побједу у дебитантској сезони WABA лиге, уз 11 пораза, али то не схвата трагично, већ напротив.

- Евидентно је да подижемо форму и сваком утакмицом напредујемо тимски и индивидуално. Више нас нико не побјеђује са великом разликом, док је та наша једина побједа велики успјех, јер су сви дебитанти до сада далеко лошије пролазили него ми. Резултате које сада остварујемо очекивали смо тек идуће сезоне, тако да смо презадовољни учињеним, пошто смо постали компетативни са осталим тимовима, али желимо да направимо искорак - истакла је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана