Драгана Домузин, кошаркашица из Бањалуке: Шпанци не зову сваки дан

Милан Зубовић
Драгана Домузин, кошаркашица из Бањалуке: Шпанци не зову сваки дан

Бањалука - Млада кошаркашица из Бањалуке Драгана Домузин заблистала је прошле сезоне у дресу Орлова и као награда за одличне партије стигао је позив из Шпаније, гдје је потписала сарадњу са Ал-Казерес Екстремадуром.

Домузинова има 18 година и игра на позицији бека шутера, а прошле сезоне у Лиги БиХ просјечно је биљежила 18 поена, уз 7,6 скокова и 4,4 асистенције по утакмици и била једна од најзаслужнијих што је њен тим стигао до финала Купа и плеј-офа БиХ.

- Када сам чула за понуду, то је био шок за мене и признајем да сам била изгубљена јер шпански прволигаш не зове сваки дан. Како је вријеме пролазило, било ми је све лакше и сада сасвим нормално прихватам чињеницу да ћу играти у једној од најјачих европских лига, што је велика част, али и обавеза да пружаш добре партије и покажем да нису погријешили када су ме изабрали. Наступ у Првој лиги Шпаније је фантастична ствар након успјешне сезоне која ми је помогла да остварим трансфер - изјавила је Домузинова.

До сарадње је дошло током овог љета, мада је она дуго времена била на скенеру шпанског тима, који је пратио њен играчки развој.

- До сарадње је дошло преко мог менаџера који се тиме бави, а примијетили су ме на У-16 Европском првенству када смо играле против Португалије. Распитивали су се за мене и пратили мој развој. Недавно је понуда стигла до мог менеџера и одлучила сам да је прихватим - казала је Домузинова.

Она је једна од седам нових играчица које су стигле у шпански тим овог љета, а међу њима је и Божица Мујовић из подгоричке Будућности. Евидентно је да ће млада Бањалучанка бити залог за будућност Екстремадуре, која је прошлу сезону завршила је на 11. мјесту табеле од 14 клубова, са девет побједа и 17 пораза и тако изборила опстанак.

- Не знам шта да очекујем од нове екипе. Неће бити лако јер ће то бити нови почетак за мене и најважније је да се брзо прилагодим, па онда да оправдам очекивања. Када је минутажа у питању, нисам посебно оптерећена тиме јер знам да сам међу најмлађима у екипи и сваки минут који добијем биће од велике користи. Много је нових играчица стигло, а моје је да се трудим, радим, тренирам и заслужим шансу на паркету - истакла је Домузинова.

Пут Пиринејског полуострва кренуће крајем августа, а признала је да слабо стоји са шпанским језиком.

- Другарице ме наговарају да почнем гледати шпанске серије па да полако учим језик, али нисам од оних које могу по цијели дан да сједе у кући (смијех). Вјерујем да ћу шпански савладати када стигнем тамо јер није компликован, има времена за то - рекла је Домузинова.

Њен доскорашњи тим идуће сезоне први пут ће наступити у регионалној ЊАБА лиги, али она неће моћи да им помогне.

- Орлови су моја одскочна даска и много су ми помогли да стасам. У клубу сам имала све што сам хтјела и што ми је било потребно. Доста су ми помогли у развоју и имали смо доста добих резултата заједно, тако да им хвала на томе - додала је Домузинова.

 

Спортска породица

Драгана потиче из спортске породице јер њен старији брат Драган игра фудбал. Након што је прошао млађе селекције бањалучког Спорт тима, гдје је био један од највећих талената, придружио се аустријском Винер Линијену, затим је наступао за У-19 тим Крупе, а почетком ове године прешао је у Листенау.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана