Драган Николић, тренер кошаркаша Борца: Почели меч из друге временске зоне

Дејан Марић
Драган Николић, тренер кошаркаша Борца: Почели меч из друге временске зоне

САРАЈЕВО - Кошаркаши Борца су у утакмици осмог кола Друге АБА лиге савладали Хелиос (79:74), али и навукли бијес свог тренера Драгана Николића, који им је замјерио слабо отварање меча и огроман заостатак већ у првој четвртини.

 

Бањалучани су, након више него солидних партија у другом “мјехуру” регионалног такмичења одиграног у “Борику”, у окршај са Словенцима ушли са ореолом фаворита. Уосталом, скор 4-3, наспрам 1-6 ривала, је показивао да је квалитет уистину на страни Николићеве чете.

Па ипак, уводни минути меча у сарајевској “Арени Хил” су показали нешто потпуно дијаметрално. Номинални гост је сјајно отворио утакмицу и потпуно загосподарио паркетом.

На крилима Блажа Махковица и искусног Михаила Секуловића састав из Домжала је диктирао и темпо и, како је вријеме одмицало, “билдао” предност. Ништа у тим тренуцима није полазило за руком кошаркашима Борца, који су већ у седмом минуту имали 16 кошева заостатака (6:22). Недуго потом Николићеви ученици су успјели да се стабилизују, али неколико лоших минута у финишу другог квартала за посљедицу су имали 14 поена “минуса” на великом одмору.

А онда је на сцену наступио Хејден Леско. Амерички “снајпериса” у трећој дионици је преузео одговорност и рафалном паљбом вратио Бањалучане у игру. На крилима његове добре игре се “пробудио” и остатак тима. Никола Танасковић је потврдио добру форму, Ђорђе Симеуновић показао да ће бити велико појачање, а допринос преокрету је дао и Драшко Кнежевић.

Када се резултат “ломио”, “домаћи” су били ти који су задржали сталоженост, доносили су боље одлуке на обје стране терена, те су заслужено остварили побједу која их је лансирала у врх табеле.

Упркос чињеници да су трећи “мјехур” отворили тријумфом, тренер Николић није био задовољан издањем Бањалучана. Додуше, засметала му је само игра својих изабраника у првих 20 минута.

- Моју играчи као да су били у другој временској зони у првом полувремену. Изгледа да им овај термин од 12 часова није одговарао, али јесте онај од 13. Као да су помешали зоне па су се касније “пробудили” и одиграли добро друго полувреме - изјавио је Николић након меча.

Темпераментни стручњак на томе се није зауставио, најавивши да ће данас услиједити детаљна анализа утакмице.

- Имам много замерки на прво полувреме, било је и “минус 16” у једном тренутку. Играчи Борца су плаћени да раде свој посао, да играју кошарку и да се боре. Професионално су одрадили друго полувремену, а прво ће данас видети како су “бриљирали” - закључио је Николић.

Распоред

Кошаркаши Борца данас и сутра ће моћи да “напуне батерије” пред девети овосезонски испит на Јадрану. У четвртак, од 16 часова, их очекује веома битан дуел са неугодном Слободом из Ужица. Епизоду на сарајевском турниру Бањалучани ће завршити у суботу, када их очекује окршај са лидером Студентским центром из Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана