Драган Бајић, тренер Игокее: Јовановић пун погодак

Дејан Марић
Драган Бајић, тренер Игокее: Јовановић пун погодак

ЛАКТАШИ - Тренер Игокее Драган Бајић презадовољан је посљедњом аквизицијом Николом Јовановићем, који је у екипи замијенио Ђорђа Гагића.

Јовановић има 26 година, примарна позиција му је центарска, може да игра и као “четворка”, а у Лакташе је дошао из Црвене звезде на једногодишњу позајмицу. Он није успио да се наметне у црвено-бијелом дресу, прије двије сезоне се калио у Тренту, а сада ће бити у дресу “игоса”, гдје ће добити много већу минутажу.

- Јовановић је већ дуго био у мојим плановима, јер је ријеч о квалитетном и занимљивом кошаркашу. У разговорима са његовим менаџерима и њим самим схватио сам да Николи финансије нису биле на првом мјесту. Прије свега, тражио је клуб гдје ће моћи да игра. Кошаркаш његових година и квалитета заслужује минутажу, јер је прошлу сезону практично “преспавао” - изјавио је Бајић за “Глас Српске”.

Кормилар Игокее свом посљедњем појачању је обећао шансу да се докаже.

- Рекао сам му да ћу бити ту уз њега, да може рачунати на моју помоћ. Јовановићу је потребно да се врати у форму, да направи искорак у каријери. Већ кроз први тренинг сам схватио да је дошао у одличном стању. Не сумњам да ће бити одлично појачање и да ћемо од њега имати велике користи. Сада је потребно да се што прије уклопи у наш систем - појаснио је Бајић.

Јовановић ће у екипи замијенити Гагића, којег је недовољна физичка припремљеност коштала новог уговора. Бајић је истакао да би наставак сарадње био превелик ризик и за играча и за клуб.

- Ако узмемо у обзир његову висину, Гагић је имао 15, 16 килограма вишка. Нико у клубу није био за то да он оде, али тестирања су показала да његово тијело није спремно за максималне напоре. Разговарао сам с њим, он је и сам свјестан ризика и чињенице да мора порадити на свом тијелу - додао је Бајић, уз констатацију да није био задовољан његовом спремом ни када је прошле сезоне стигао из Грчке.

“Игоси” тренутно имају 12 играча у ростеру и треба очекивати да буде још одређених промјена.

- Гледамо још да се појачамо играчем који може да покрива позиције један и два. При томе водимо рачуна да у ростеру не буде превише странаца - закључио је Бајић.

Похвале кошаркашима

Драган Бајић је задовољан посљедњим појачањима, али и оним што његови ученици приказују од првог тренинга.

- Видим да су жељни и тренинга и кошарке. Морам да похвалим тај однос и приступ обавезама. Десетак дана смо у погону и морам признати да сам срећан сваки пут кад уђем у салу и видим их како раде. Изабрао сам групу добрих момака, биће то једна фина, компактна цјелина и зато захваљујем управи што ми је дала могућност да радим на овакав начин - јасан је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана