Драган Бајић, тренер Игокее: Формирао сам радни дио екипе

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Формирао сам радни дио екипе

ЛАКТАШИ - Тренер Игокее Драган Бајић задовољан је урађеним у досадашњем дијелу прелазног рока, када је ангажовано пет кошаркаша.

Дрес екипе из Александровца од идуће сезоне носиће Антабија Волер, Един Атић, Џеки Кармајкл, Стефан Фундић и Марко Јошило, а они ће се придружити Далибору Илићу, Дарку Талићу и Срђану Кочићу који су играли прошле сезоне. Ускоро би и Милан Вулић требало да озваничи продужетак сарадње.

- Сва појачања смо довели у неколико дана и сада је ситуација мало мирнија па смо фокусирани на нове играче. Потребан нам је кошаркаш на позицији плејмејкера којем ће Талић бити бекап. Наш млади играч заслужио је то добрим играма и сазријевањем прошле сезоне, када је одговорио на постављене задатке, тако да вјерујем у њега - рекао је Бајић.

Познато је да воли играче жељне доказивања на терену па је по том критеријуму и бирао досадашња појачања.

- Циљано сам доводио играче заједно са људима из управе са којима дијелим исто мишљење и пристали су готово на све моје идеје па све заједнички радимо. Обавили смо добар посао за сада и битно ми је да сам формирао радни дио екипе који чине карактерни момци са којима могу да направим добру атмосферу у свлачионици од самог старта, што је недостајало прошле сезоне - казао је Бајић.

АБА лига поново ће бројати 14 клубова, док би Игокеа могла да заигра и у ФИБА Лиги шампиона за коју је послала пријаву и чека одговор.

- АБА ће кренути двије седмице раније него прошлих сезона и то не би требало да нас поремети. Очекује нас већи број утакмица, што ће донијети већа искушења, тако да неће бити лако, али ће имати неку своју посебну драж. Оптимиста сам о питању идуће сезоне и желим да направим искорак у односу на прошле двије те не доведем екипу у зону испадања. Сигурно је да ћемо довести још играча и њихов број зависи од такмичења која ћемо играти, али их дефинитивно нећемо гомилати, већ циљано бирати - изјавио је Бајић.

Клемонс на мети

Управа Игокее покушаће да у своје редове доведе Ентонија Клемонса, преноси специјализовани сајт “Спортандо”. Наводно, Американац је приоритет управе клуба из Александровца на позицији бека, а прошле сезоне у дресу Монака просјечно је биљежио десет поена у првенству Француске. Прије клуба из Монте Карла наступао је за Астану и Цептер Вијену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана