Драган Бајић, тренер Игокее: Апић изабрао Игокеу због репутације тима

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Апић изабрао Игокеу због репутације тима

ЛАКТАШИ - Управа Игокее ангажовала је доста квалитетних појачања овог љета за идућу сезону, али ниједно од њих није привукло толику пажњу као долазак Драгана Апића.

Најкориснији играч АБА лиге за сезону 2018-19 у дресу ФМП-а, који је прошле године остварио трансфер у Локомотиву Кубањ, обавезао се на двогодишњу вјерност клубу из Александровца, који је његовим доласком потврдио да има високе амбиције идуће сезоне. Апић је сезону започео у руском клубу, да би потом био послат на позајмицу у Сан Пабло Бургос, са којим је стигао до полуфинала првенства Шпаније на завршном турниру у Валенсији, гдје је Барселона била јача. Апић игра на позицији центра и заједно са Џекијем Кармајклом, Стефаном Фундићем и Далибором Илићем представљаће бедем у рекету Игокее.

Игокеа је тражила Апића још прије неколико година када је био велики потенцијал. Тада је изабрао Вршац, па потом стигао у Црвену звезду, која га је два пута слала на позајмицу у ФМП, гдје је пружао одличне партије.

- Апића цијеним још из времена када је наступа за Вршац и отишао у ФМП. Има квалитет, ради се о добром момку који се добро понаша на паркету и ван њега. Не бих никога посебно издвајао и веома сам задовољан свима који су стигли, јер су били моја жеља. Убијеђен сам да ће сви они на најбољи начин вратити указано повјерење, али нам неће бити лако јер је ово нови тим којем ће требати времена да се уигра - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Појаснио је како су га успјели ангажовати.

- Игокеа је тим који игра запажену улогу на Јадрану и играчима је јасно да имају добре услове за рад и напредак, што их привлачи да дођу, а можда има нешто и до мене. Клуб је створио добру репутацију и постао је атрактиван за све кошаркаше - изјавио је Бајић.

Прије Апића у Игокеу су стигли Антабија Волер, Един Атић, Марко Јошило, Стефан Фундић, Џеки Кармајкл и Ентони Клемонс, а из прошле сезоне остали су Далибор Илић, Дарко Талић и Срђан Кочић, док би Милан Вулић требало да продужи сарадњу.

- Костур екипе је направљен, мада трагамо за још два играча да се комплетирамо. Морамо бити спремни за почетак такмичења јер ћемо на старту одиграти много утакмица у веома згуснутом распореду. Не вриједи да се жалимо, јер како нама, тако ће бити и другима - истакао је Бајић.

Игокеу поред наступа у регионалном такмичењу очекују и квалификације за ФИБА Лигу шампиона. Жријеб је заказан за 15. јул, а Александровчани су у трећем шеширу заједно са Ираклисом, Хапоел Јерусалимом и Балкан Ботевградом, док су им потенцијални ривали Бакен Берс, Клуж, Керавнос и Цмоки. Уколико буду успјешни у двомечу првог колам чекаће их други круг квалификација и тек потом би могли у групну фазу такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана