Драган Бајић: Самопоуздање води Игокеу до побједе

Милан Зубовић
Драган Бајић: Самопоуздање води Игокеу до побједе

ИСТАНБУЛ - Трећу сезону у Лиги шампиона кошаркаши Игокее отвориће вечерас у Истанбулу од 18 часова, гдје ће гостовати Бахчешехиру.

Сјајним партијама екипа из Републике Српске стекла је право директног наступа у реномираном ФИБА такмичењу, гдје су јој у групи ривали Нимбурк и Билбао. Тренер Драган Бајић прве сезоне водио је тим до друге рунде, да би прошле стао у баражу за попуну топ 16 фазе, када му је вирус корона покосио екипу. И ове сезоне жели да направи добар резултат, мада је свјестан тежине задатка јер је конкуренција сваке године све јача.

Бајића на старту такмичења муче повреде играча и недовољна уиграност, јер је доста њих пропустило добар дио припремног периода. Сезону су отворили поразом од Морнара на свом терену у АБА лиги, а и у вечерашњем мечу биће без повријеђених Дарка Талића и Стефана Ђорђевића, који нису ни отпутовали у Истанбул.

- Поново смо без Талића и Ђорђевића, Јошило је ту, али није одрадио тренинг неколико дана због стомачног вируса, па није на очекиваном нивоу и помоћи ће нам ако смогне снаге. Рекао сам играчима да морамо добити ову утакмицу уколико желимо да направимо нешто у Лиги шампиона, односно ако желимо да се пласирамо у топ 16 фазу. Знамо да је противник квалитетан и да играмо на његовом паркету, али морамо ући са много самопоуздања јер имамо и ми квалитета - изјавио је Бајић.

Потом је анализирао противника, који ће бити ослабљен неиграњем бивших чланова Црвене звезде Јаке Блажича и Ленгстона Хола.

- Са великим амбицијама су ушли у Лигу шампиона. Екипа је попуњена сјајним играчима, а једно од најзвучнијих имена је Џери Бутсијел, који је наступао за Лимож када смо играли против њих. Ради се о квалитетном центру који је физички јако доминантан и наши високи играчи имаће велики проблем да га сачувају у лоу-пост игри. Од Џамара Смита пријети највећа опасност у нападу, као и Словака Владимира Бродзијанског, који је раније играо у Шпанији. Ту је и неколико јако добрих домаћих играча уз искусног Огуза Саваша, некадашњег репрезентативца Турске - рекао је Бајић.

У другом мечу ове групе Нимбурк и Билбао играли су синоћ.

Брзо до велике сцене

Клуб је основан 2017. године као дио приватне школе Бахчешехир колеџ, који постоји од 1994. године. У првој сезони постојања стигао је до титуле у Другој лиги Турске, да би прошле сезоне био шести тим Прве лиге и уједно је освојио ФИБА Европа куп, побиједивши у финалу Ређијану, а сезону раније били су полуфиналисти овог такмичења. Екипу са клупе предводи домаћи стручњак Ерхан Ернак, којем помаже прослављени репрезентативац Ендер Арслан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана