Драган Бајић: Прекините АБА, пласман нека одлучи

Агенције
Драган Бајић: Прекините АБА, пласман нека одлучи

Тренер кошаркаша Игокее Драган Бајић сматра да би АБА лигу требало прекинути и Партизан прогласити за шампиона.

Искусни тренер истакао је да би такав исход, не само на Јадрану, већ и у осталим лигама, морао да се донесе на основу тренутног пласмана.

Бајић је поздравио одлуку да се суспендује АБА лига како би се заштитили учесници такмичења, али и да је проблем колико ће ова ситуација да траје.

Гледајући на сву ситацију како неке земље доносе одлуке о прекидима првенстава и доношењу одлука о шампиону на основу табеле, ја очекујем да се то десити и у АБА лиги и у Лиги БиХ. Моја претпоставка је да свака лига има правилник за овакве непредвиђене ситуације. У АБА лиги је кристално јасно све пред посљедње коло осим можда тог четвртог места или баража за опстанак”, рекао је Бајић за портал “Кошарка24” из БиХ.

Како каже, Украјина и Литванија су већ прекинули шампионате и прогласили Дњепар, односно Жалгирис за прваке.

То мислим и за Лигу БиХ. Двије побједе бјежимо првом пратиоцу и ту је доста чиста ситуација. Не зато што смо ми први, али сматрам да у овој ситуацији не знајући кад ће бити наставак да би то било најбоље. Моје мишљење је да лиге треба прекинути и на основу тренутног пласмана прогласити победнике”, закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана