Драган Бајић броји дане до повратка на клупу: Није лако, пожелио сам се кошарке

Дејан Марић
Драган Бајић броји дане до повратка на клупу: Није лако, пожелио сам се кошарке

БАЊАЛУКА - Тренер Игокее Драган Бајић једва чека да се врати на клупу након операције дискус херније, која га је од терена одвојила на готово мјесец и по дана.

Бајић се дуго мучио са боловима, утакмице и тренинге је одрађивао уз помоћ инјекција, тако да је одлазак “под нож” био неминовност. Хируршки захват је успио, Бајић се опоравља по плану, из дана у дан осјећа се све боље и броји дане када ће опет преузети кормило.

- Послушао сам савјет љекара. Морао сам да повучем овај потез, стопало је почело да губи функцију и добро је што смо реаговали на вријеме. Опоравак иде правим током. Десет дана након операције дошао сам у бању Слатина на рехабилитацију. Није још све како треба да буде, али битно је да се боље осјећам у односу на период прије захвата. Вјерујем да ће на крају све бити добро - изјавио је Бајић.

Искусни стручњак посљедњу утакмицу водио је још 17. децембра против Цибоне. Већ више од мјесец дана је на “одмору” и, како каже, досадило му је:

- Морам да признам да сам се пожелио кошарке. У контакту сам са својим сарадницима, знам све шта се дешава у тиму. Ипак, врло је незгодно све ово. Није лијеп осјећај. Свјестан сам да се овакве ствари дешавају. Срећа је и што имам одличне сараднике па се мој изостанак није толико осјетио.

Бајић је испратио свих седам дуела својих ученика путем ТВ екрана. Због цјелокупне ситуације и процеса рехабилитације покушавао је да се превише не нервира.

- Пуно је теже кад водиш утакмицу и кад си уз терен него овако кад ниси на лицу мјеста. Гледао сам све мечеве и нисам си дозволио нервозу. Фокусирао сам се на опоравак и да се што прије вратим - јасан је Бајић.

“Игоси” су без “шефа” одлично почели, нанизали су побједе против Крке, ПАОК-а, Борца и Остендеа након чега их је задесио пех. Готово читава екипа инфицирана је короном, ван строја је била десетак дана и биће потребно вријеме да се врати на прави пут. Двоструки пораз од Остендеа и неуспјех против Будућности то најбоље потврђују.

- Остаје велики жал због тога. Након пораза од Студентског центра промијенили смо неке ствари у тренажном процесу, јер су играчи били уморни од путовања и великог броја утакмица. То је дало резултата, уписане су четири побједе, а онда се десила корона. Изолација је у великој мјери утицала на мечеве са Остендеом и огромна је штета што нисмо прошли у топ 16 Лиге шампиона - оцијенио је Бајић.

Кормилар Александровчана сутра ће обавити контролу у Слатини, од недјеље ће бити код куће, а од понедјељка се враћа на посао.

- Од оцјене доктора ће зависити да ли ће бити потребе да се више враћам у бању. Оно што је сигурно је да се сљедеће седмице враћам тренинзима. Надам се да бих 3. фебруара против ФМП-а опет требао водити екипу - закључио је Бајић.

Везане руке

Драган Бајић је оцијенио да екипа једноставно није могла да уради бољи посао након колективне изолације.

- Струци су биле везане руке. Играчи су након десет дана мировања имали свега дан, два да се врате у тренажни процес. Једном ногом смо били у топ 16 Лиге шампиона и опет кажем да је велика штета што се све овако завршило. Сви треба да имају разумијевања. Ми треба сада да покушамо да сезону завршимо на најбољи могући начин - додао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана