Досадашњи тренер Славије Зоран Ербез поднио оставку: Разлаз најбоља опција за све

Синиша Котараш
Досадашњи тренер Славије Зоран Ербез поднио оставку: Разлаз најбоља опција за све

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Порази од Сутјеске (0:1) и Љубића (0:5), те само пет бодова у шест утакмица прољећног дијела Прве лиге били су довољан разлога за растанак Славије са тренером Зораном Ербезом, а бар привремено ће га наслиједити његов први помоћник Бојан Регоје.

“Соколови” се тренутно налазе на 13. позицији са 24 бода, само једно мјесто од зоне испадања и јасно је да им до краја првенства предстоји жестока борба за опстанак. Тога је био свјестан и дојучерашњи стратег, који је сам понудио оставку, са намјером да се екипа на неки начин раздрма и почне да остварује боље резултате.

- Видио сам да овако даље не иде и сам сам понудио отказ. Реално, резултати Славије су били много лошији од саме игре на терену, али се на крају рачунају једино резултати. Шта сада вриједи причати како смо у Прњавору промашили пет зицера и пенал, када смо на крају примили пет голова и доживјели дебакл. Мислим да је разлаз у овом тренутку најбоља опција и за клуб и за мене. Е, сад, ако је било до мене, онда очекујем позитивну реакцију екипе, за коју сам сигуран да има довољно и снаге и квалитета да избори опстанак. Баш као што и управа има довољно времена да се организује како би у Источном Сарајеву и наредне сезоне гледали прволигашки фудбал - рекао је Ербез.

Челници Славије одлучили су да, након разлаза са шефом струке, прву екипу до даљег тренира Регоје. У питању је дугогодишњи првотимац и капитен “соколова” из времена када је Славија у два наврата била учесник европских куп такмичења.  

До краја шампионата Републике Српске остало је још девет кола, а доста тога зависиће и од учинка фудбалера у прва четири меча. Наиме, у Источно Сарајево долазе екипе из самог врха табеле, Звијезда 09 и Алфа Модрича, а на гостовања се путује пробуђеном Подрињу, те увијек незгодној Козари.

Учинак фудбалера у “плаво-бијелим” дресовима на домаћем терену не улива баш неку наду јер су у десет одиграних мечева као домаћини освојили тек 11 бодова (двије побједе, пет ремија и три пораза) и на самом су дну табеле домаћинстава. Када су у питању гостовања, Славије је тек нешто боља, са учинком од 13 бодова у 11 утакмица (три побједе, те по четири ремија и пораза). Било како било, велики посао очекује новог тренера “соколова”.

Ко умјесто Ербеза

Како “Глас Српске” незванично сазнаје, за насљедника Зорана Ербеза на клупи Славије већ сада има неколико кандидата и углавном су то провјерени стручњаци који су већ имали прилику да раде са “соколовима”.

Ријеч је о Драгану Радовићу, који је већ показао интересовање да се врати у Славију, као и Момчилу Станићу. Након растанка са Игманом из Коњица, у опцији је и Миломир Шешлија, па ће бити интересантно видјети за кога ће се одлучити челници Славије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана