Добојлија Пеђа Дејановић из самоизолације се јавио за "Глас Српске": Останком у кући чувамо себе и друге

Синиша Котараш
Добојлија Пеђа Дејановић из самоизолације се јавио за "Глас Српске": Останком у кући чувамо себе и друге

ДОБОЈ - Сјајни рукометни голман Пеђа Дејановић посљедње три године игра у Израелу за Хапоел Ришон, одакле се прије осам дана, заједно са породицом, успио вратити у Добој гдје је тренутно у кућној изолацији.

Првенство Израела прекинуто је два кола пред почетак плеј-офа, а онда је вирус корона и у овој земљи прекинуо све.

- У моменту када сам напуштао Израел, било је око 150 заражених, а седам дана касније, и поред ригорозних мјера, тај број је већи од 1.000. Мада ништа није наслућивало да ће се десити нешто тако. Редовно смо тренирали и играли утакмице, а онда су нас назвали из клуба и рекли да сви странци морају да напусте земљу. Био је то петак, а посљедњи лет из Израела имали смо у недјељу. Клуб нам је купио карте на релацији Тел Авив - Београд - Загреб - Сарајево и тек тада сам схватио сву озбиљност ситуације - истакао је Дејановић за "Глас Српске".

Ипак, пут према Добоју није протекао без проблема.

- Све је било у реду до Загреба, гдје смо слетјели око 18 часова. Требало је  да имамо лет за Сарајево у 21, али је он отказан за сутра у 14. Речено нам је да се сами сналазимо уколико не желимо да на аеродрому проведемо ноћ. Таксијем смо стигли до Градишке и прешли у Српску. Чак нисмо морали да испуњавамо ни упитник, јер Израел није био критична држава у том тренутку - рекао је Дејановић.

Ипак као спортиста и савјестан човјек тренутно је са породицом у изолацији и чека да прође прописани рок од 14 дана.

- Чим смо дошли кући назвао сам Дом здравља, речено нам је да останемо у кућном карантину. Драго ми је да смо на вријеме стигли у Добој, јер је код куће ипак све много лакше. Зато је моја порука за све грађане Републике Српске и БиХ да останемо код куће и на тај начин сачувамо и себе и друге - нагласио је Дејановић.  

За три године у Хапоел Ришону постигао је много на спортском плану, али је сада велико питање како ће се његова каријера даље одвијати.

- Већ прве године освојили смо дуплу круну, а ја сам био проглашен за МВП-ја првенства. Након тога сам продужио уговор на још двије сезоне, а клуб се сада одлучио на подмлађивање кадра. Уговор ми ускоро истиче, требало је да разговарамо, али је онда дошла ова ситуација и све је стопирано - открио је Дејановић.

Што се тиче самог Израела, искусни голман истиче како се ни у једном моменту није покајао зато што је одлучио да каријеру настави у тој земљи.

- Израел је мала, али лијепа земља, историјски врло значајна. Мене као Србина, највише је интересовао Јерусалим и пут страдања Христа, као и све чињенице које Израел пружа што се тиче настанка православља. Зато га с правом зову Света земља - додао је Дејановић.

Љубишић легенда

Голман Борац м:тела Бојан Љубишић права је легенда у Израелу гдје је провео четири године, прича Дејановић.

- Када сам добио позив из Израела, контактирао сам Бојана који ми је много помогао да донесем одлуку. Тек када сам стигао у Израел постао сам свјестан колико дубок траг је оставио. О њему причају као о правој легенди и сви га изузетно цијене и воле - истакао је Дејановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана