Добој поново центар свијета

Синиша Котараш
Добој поново центар свијета

Добој - Традиционални Међународни рукометни ТВ турнир шампиона Добој обиљежиће од 14. до 19. августа велики јубилеј, своје 50. издање.

Према ријечима предсједника Извршног одбора турнира Енеса Суљкановића, све припреме су готове и, ако би се само то гледало, могао би да почне већ сутра.

- Све је спремно за почетак и имамо потврде свих екипа да ће доћи у Добој. Сви учесници ће, баш као некада, бити смјештени у хотелу “Парк”, што враћа драж турнира и омогућава дружење љубитељима рукомета са самим учесницима - нагласио је Суљкановић.

Сам турнир траје већ 53 године, али су три године, због ратних дешавања на просторима БиХ, прескочене, тако да се тек сада обиљежава тај велики, педесетогодишњи јубилеј.

- Ова манифестација има огроман значај, не само за Добој и ову регију, већ и за Републику Српску и цијелу БиХ. Очекујемо долазак великог броја спортских радника, али и многобројних привредних делегација. Нажалост, мало нас прати држава БиХ, а морала би много више јер из Добоја у свијет одлази изузетно позитивна слика, поготово откако се у све укључио и Еуроспорт канал. Имамо пуну подршку РТРС-а, који преко свог сателита емитује утакмице, али би било лијепо и да БХТ1 нешто уради јер је ово догађај на свјетском нивоу - категоричан је Суљкановић.

Према његовим ријечима, очекује се да овог августа у Добој дође велики број рукометних легенди са простора некадашње Југославије, прослављених рукометаша који су и сами некада играли на популарном “полигону”.

- Не могу још да вам откријем имена свих учесника, али ћу вам потврдити да ће, осим наше Слоге, те Извиђача, који је првак БиХ, на турниру наступати и прошлогодишњи побједник, дански Колдинг. Овогодишње издање турнира биће запамћено, ако не као најквалитетније, онда сигурно као најбоље организована манифестација до сада - закључио је Суљкановић.

Дворана

Суљкановић је најавио да ће Добој напокон добити спортску дворану.

- Колико год били сентиментално везани за Стадион спортских игара, свијет ипак иде даље и морамо да размишљамо о новим стварима. Једна од њих је и озбиљан искорак у организацији турнира, тако да најозбиљније размишљамо о томе да покренемо реализацију дуго очекиваног пројекта “дворана” - истакао је Суљкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана