До првих АТП бодова два Бањалучанина стигли у свом граду

Милан Зубовић
До првих АТП бодова два Бањалучанина стигли у свом граду

Бањалука - Млади тенисери из Бањалуке Немања Малешевић и Владан Тадић освојили су прве бодове за АТП листу јер су уписали тријумф на 18. издању челенџера Српска опен.

Њих двојица су у првом колу били бољи од Рубена Гонзалеса и Андреаса Сиљестрома резултатом 7:5, 6:3 послије једног часа и 12 минута игре чиме су освојили по 15 бодова и заказали четвртфинални дуел са паром Карлос Берлок-Рожерио Дутра да Силва који је на распореду данас.

- Срећан сам што сам освојио свој прве АТП бодове у свом граду и хвала организатору који ми је дао вајлд кард за наступ. Хвала Немањи који је добро играо у тешком мечу и надам се да ћемо бити још бољи против Берлока и Дутра да Силве - рекао је Тадић.

Малешевић је играо у првом колу сингла, али је поражен од Ђана Марка Моронија који је у другом колу приредио велико изненађење тријумфом над првим носиоцем Робином Хасеом. Италијан је славио лагану побједу резултатом 6:1, 6:4, чиме је настављена традиција на бањалучком челенџеру. Наиме, никада до сада први носилац није постао шампион.

- Послије пораза у првом колу сингла срећан сам што сам успио да дођем до тријумфа у дублу, а све то у родној Бањалуци. Ово је велики подстрек за наставак каријере и надам се новим бодовима те ћемо Владан и ја покушати да приредимо изненађење против много искуснијих играча од нас - рекао је Малешевић.

У окршају српских играча Марко Миладиновић изборио је четвртфинале побједом над трећим носиоцем Николом Милојевићем резултатом 6:2, 6:2, послије једног часа и 21 минута игре. Од осталих представника Србије Пеђа Крстин није имао посебних проблема да дође до осмине финала против Италијана Рикарда Балцеранија.

Резултати другог кола: Нагал - Неделко 6:3, 7:6 (3), Крстин - Балцерани 6:2, 6:4, Табило - Сабанов 6:2, 6:0, Уго Карабели - Мена 4:6, 3:6, Оливиери - Попко 2:6, 1:6, Ребул - Грикспор 5:7, 6:4, 3:6, Колар - Балди 6:4, 6:2, Арнаболди - Берлок 6:7 (1), 6:7 (5), Дутра да Силва - Клезар 3:6, 1:6,

 

Данас на распореду

Најзанимљивији данашњи меч на Српска опену је окршај Пеђе Крстина и Карлоса Берлока док ће се у преосталим сусретима осмине финала састати: Клезар - Грикспор, Хорански - Коларини, Калниченко - Кориа, Морони - Мена, Нагал - Пецотић, Табило - Колар, Милојевић/Миладиновић - Попко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана