Ђурђевић: Кашњење виза само Српкињама не може бити случајност

Срна
Foto: Aрхива

БИЈЕЉИНА - "Кашњења" у издавању виза Амбасаде Велике Британије искључиво репрезентативкама БиХ у таеквондоу српске националности, које су требале да учествују на Европском првенству у Манчестеру, а одобравање свим осталим, не може бити случајност и ријеч је о класичној дискриминацији, оцијенио је предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић.

"У овом конкретном случају испада да европске вриједности имају знак једнакости са дискриминацијом", рекао је Срни Ђурђевић.

Он истиче да овакво понашање треба да је на срамоту оних који о томе одлучују, изражавајући наду да то није почетак санкционисања српских спортиста, будући да је претходно Амбасада Велике Британије ускратила визе и половини чланова Таеквондо репрезентације Србије.

Амбасада Велике Британије још није одобрила визе репрезентативкама БиХ у таеквонду Катарини Крајишник из Источног Сарајева и Зорани Сандић из Зворника, које су требале да учествују на Сениорском првенству Европе у Манчестеру.

Осталим члановима репрезентације БиХ Неџаду Хусићу, Динку Шегедину, Петри Ждеро и тренеру Харису Хусићу визе су одобрене. Европско првенство у Манчестеру одржава се од данас до суботе, 21. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана