Ђорђе Симеуновић, кошаркаш Игокее: Бајићева енергија донијела опстанак

Милан Зубовић
Ђорђе Симеуновић, кошаркаш Игокее: Бајићева енергија донијела опстанак

ЛАКТАШИ - Рашад Вон немилосрдно је решетао мрежицу Крке, а када су га гости из Новог Места зауставили, у први план искочио је Ђорђе Симеуновић, који је са три везане тројке вратио предност Игокеи и трасирао пут ка побједи и опстанку у АБА лиги.

Била је то најбоља партија рођеног Крушевљанина у регионалном такмичењу, који је сусрет завршио са 13 поена, а његов тим славио са 92:82 и три кола прије краја има три побједе више, као и бољи међусобни скор од посљедњепласираног Задра. Игокеа има скор 7-12 и потребна јој је једна побједа да избјегне претпосљедње мјесто, мада је много комбинација па може и без тријумфа да то постигне.

- Најбитније је да смо победили и опстали у лиги. Борили смо се током целог мече и све напоре смо изнели тимски и оправдали очекивања на домаћем терену. Постојала је одређена доза притиска па је било доста тешко и напорно да се боримо са њима. Утакмица није била баш лепа за гледање, било је много осцилација у нашој игри, јер је Крка незгодна екипа која никада не одустаје. Доста су упорни, држе исти ритам током целог меча, стално иду на скок којег нисмо добро контролисали па су из другог плана успели да дођу до предности. Срећом, на време смо узвратили и на крају уписали велико славље - изјавио је Симеуновић за “Глас Српске”.

Игра Игокее из коријена је промијењена након доласка Драгана Бајића за тренера, који је спасио екипу од испадања.

- Три тренера промењена су ове сезоне, неке утакмице смо губили на једну лопту, што није била реална слика наше екипе. Онда је стигао Бајић и добро утегао тим. Унео је нову енергију и заслужен је за опстанак. Показали смо како можемо да играмо и да смо на почетку сезоне пружали овакве партије, сада бисмо се борили за плеј-оф - истакао је Симеуновић.

Сљедећу утакмицу у АБА лиги Игокеа ће одиграти тек 1. марта у гостима против Меге, а прије тога играће одгођене сусрете Лиге БиХ, док је очекује и наступ на Купу БиХ.

- Иде пауза у АБА лиги и верујем да ћемо после ње много растерећеније ући у три последње утакмице. Иако смо испунили циљ, желимо све победе до краја да бисмо били што боље пласирани на табели. Уједно, пауза ће нам добро доћи да се мало одморимо, јер нећемо играти на два фронта, која “мрве” играче - нагласио је Симеуновић.

Куп БиХ

Игокеа и Широки одмјериће снаге два пута у само четири дана. Прво ће сутра играти меч Лиге БиХ у Александровцу од 18 часова, док ће се у суботу састати у полуфиналу завршног турнира Купа “Мирза Делибашић”. Њихов дуел у дворани “Ново Сарајево” на распореду је у 17 часова, док ће се истог дана од 19.30 у другом полуфиналу састати Спарс и побједник Купа Републике Српске. Финални сусрет заказан је за недјељу од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана