Ђоковић стиже у Бањалуку

Г. С.
Ђоковић стиже у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић потврдио је долазак у Бањалуку који ће бити реализован 3. или 4. јула, потврђено је из Тениског савеза Републике Српске.

То би требало да буде њеогва трећа посјета највећем граду Републике Српске након што је 2009. у дворани "Борик" играо егзибициони меч са Виктором Троицким односно 2011. када је био личност године "Независних новина".

Ђоковић ће окупити врхунске асове "бијелог спорта" који ће да се представе публици на регионалном "Адриа Тоур" од 13. јуна до 5. јула, а биће одигран у градовима широм Балкана, док први турнир креће из Београда. Турнир ће бити игран на теренима ТЦ Новак (13. и 14. јун), да би се потом преселио у Задар (20. и 21. јун), затим у Црну Гору (27. и 28. јун) и у Бањалуку (3. и 4. јул). Уз то, планиран је и одлазак у Сарајево 5. јула гдје ће Новак и Дамир Џумхур одиграти егзибициони меч. Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звијезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и мастерс у Индијан Велсу.

Учешће на "Адриа Тоур" потврдио је и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч планете. У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора. Очекује се и долазак још неких имена из самог тениског врха, али тренутно ништа додатно није званично потврђено.

Од српских играча, играће Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп као и АТП тур куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012. Највеће успјехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју као и челенџер у Бањалуци. Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми "Новак Ђоковић" фондације за програме раног развоја и образовања дјеце.

Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам усљед ситуације са вирусом корона.

Биће играно по "роунд робин" систему што значи да ће свако да игра са сваким у двије групе, од по четири играча. Конкретно, у суботу сваки тенисер ће имати по два меча, а у недјељу још један меч у групи, да би се потом играло финале између двојице најбољих. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема. У случају да буде омогућено присуство публике, улазнице ће моћи да се обезбиједе за двије сесије по дану, а термини ће бити накнадно објављени. Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана