Директор ЖРК Борац Дарко Савић ривале помаже лоптама и мајицама

Синиша Котараш
Директор ЖРК Борац Дарко Савић ривале помаже лоптама и мајицама

БАЊАЛУКА - Актуелни директор Женског рукометног клуба Борац Дарко Савић покренуо је ове године акцију која је наишла на велику подршку и позитиван одјек у овдашњој спортској јавности. Наиме, самоиницијативно је почео да донира спортску опрему, дресове, лопте и љепило, и то екипама из цијеле БиХ.

Жеља му је, каже, да покуша да анимира и друге да пруже мали допринос првенствено женским рукометним клубовима који једва спајају крај са крајем.

- Не мислим при томе на неке баснословне износе, довољно је да сви дају помало, па када се све скупи, добије се доста. Највише сам поклонима у спортској опреми, међу којим је било и 1.600 мајица за тренирање, помогао женским клубовима који су, сви до једног, и буквално на ивици опстанка. Ове године помогао сам у опреми и новцу 31 екипу из цијеле БиХ. Не желим да се рекламирам, али мислим да сам ове године издвојио око 60.000 марака сопственог новца за те ствари. Настојим да тим људима и клубовима дам подстрека да не одустану - поручио је Савић.

Према његовим ријечима, ова донаторска акција је наишла на изузетно позитиван одјек. 

- Преко спорта сам упознао доста људи и дјеце која воле спорт, али, нажалост, немају услове за квалитетан рад. С друге стране, људи који раде у спорту нису навикли да ишта добију, а да друга страна која донира опрему нема никакве користи од тога. Сви су пријатно изненађени и јако захвални и то ме радује - каже Савић.

Интересантно, прву донацију Савић је послао на адресу ЖКК Челик из Зенице, клуба којем је помагао и у ранијем периоду. 

- У питању је мој родни град, који ја нисам заборавио, као ни људе са којима сам одрастао. Да се разумијемо, није то била нека силна помоћ, али је била од срца и, наравно, били су јако захвални. Онда сам, овог љета, интензивирао акцију па сам приликом одигравања пријатељских утакмица уручио поклоне првим клубовима, а наставило се и када је сезона почела - рекао је Савић.  

Поруке захвалности стижу са свих страна, али би он волио да се деси нешто друго.

- Мало ко се ухвати за џеп и крене овим путем. Маринко Умичевић је један од свијетлих примјера. Ипак, драго ми је што сам овом акцијом утицао на то да се, генерално, поправе односи између клубова и што сада имамо изузетну сарадњу са неким клубовима са којима Борац у претходним годинама није имао никакву комуникацију - закључио је Савић. 

 

“Осице” по плану

Рукометашице Борца, популарне “осице”, вратиле су се послије неколико година у Премијер лигу и на старту уписале двије побједе и један пораз.

- Ми смо презадовољни оствареним у ова три кола. Побиједили смо Кривају, која је увијек у врху, а тијесно поражени у Љубушком од домаћег Извиђача, екипе која је ове године један од претендената на титулу. Наш циљ је да на крају будемо на једном од мјеста која су при врху табеле и мислим да ћемо то и остварити. А за наредне сезоне ћемо тек да видимо - истакао је директор Бањалучанки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана