Дервентски Текстилац прославио вијек постојања: Додик за 100. рођендан обећао 100.000 марака

Глас Српске
Дервентски Текстилац прославио вијек постојања: Додик за 100. рођендан обећао 100.000 марака

Дервента - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на обиљежавању 100 година постојања Фудбалског клуба Текстилац у Дервенти да је овај јубилеј значајан не само за клуб, већ и за локалну заједницу.

Том приликом представнику клуба Душку Рељићу уручио је Орден Његоша трећег реда, којим је Текстилац одликовала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић. Додик је обећао и донацију од 100.000 марака из средстава буџета Републике Српске.

- Чињеница да је одржаван дух спорта и у најтежим годинама историје иза нас говори да су људи имали високу свијест о томе да се на овај начин окупе и стварају позитивну атмосферу и синергију - рекао је Додик на Градском стадиону у Дервенти, гдје је одиграна и ревијална утакмица између домаћина и ветерана Црвене звезде из Београда.

Он је нагласио и да Дервента биљежи најбоље дане у економском развоју захваљујући људима окупљеним око начелника Милорада Симића.

Рељић је захвалио на додијељеном признању и обећаном новцу.

- То нас обавезује да наставимо да радимо и да се боримо, а с тим новцем знаћемо шта урадити и градити - рекао је Рељић.

Начелник општине Дервента Милорад Симић изразио је задовољство што је имао прилику да учествује у обиљежавању 100 година постојања клуба.

- Када нешто траје 100 година, то је више од игре. То је велика ствар, а у нашој локалној заједници обиљежавали смо и друге јубилеје од 100 година - рекао је Симић.

На Градском стадиону у Дервенти, дан раније, као саставни дио обиљежавања 100 година клуба, одржан је Међународни дјечији фудбалски турнир, на којем је учествовало више од 800 младих фудбалера из Републике Српске, БиХ и Хрватске.

Реми са ветеранима Звезде

У ревијалној утакмици ветерани Текстилца и Црвене звезде одиграли су неријешено, 2:2. Стријелци за домаће били су Владо Херцешин и Александар Раилић из пенала, док су за Београђане погађали Славиша Чула и Ненад Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана