Демир Пецо, првотимац Радника: Није Спартак оно што је некад био

Дарко Пашагић
Демир Пецо, првотимац Радника: Није Спартак оно што је некад био

Бијељина - Фудбалер Радника Демир Пецо један је од тројице играча бијељинског премијерлигаша који је и прије три године носио дрес овог клуба у дебију на међународној сцени.

Уз њега су против Бероеа из Старе Загоре играли још Александар Васић и Велибор Ђурић, а Семберци су послије двомеча елиминисани (0:0 у Бугарској, 0:2 у Бањалуци). Овај 23-годишњак нада се да би овог пута наступ у квалификацијама за Лигу Европе могао бити успјешнији.

- Има много разлога за оптимизам, а један од највећих је да Спартак из Трнаве није оно што је био ранијих сезона. Сви се сјећамо како су намучили лани Црвену звезду у квалификацијама за Лигу шампиона. Међутим, у првенству их није баш ишло и били су тек седми, јер их је напустило доста квалитетних играча - нагласио је Пецо.

На списку Младена Жижовића за мечеве првог кола квалификација за Лигу Европе налазе се 23 имена. То су: голмани Далибор Козић, Игор Марковић, Самед Хоџић, те играчи Срђан Бечелић, Славиша Радовић, Ненад Никић, Милош Симоновић, Марко Деспотовић, Мустафа Шукиловић, Иван Шуберт, Алем Мерајић, Павле Сушић, Недим Мекић, Александар Васић, Никола Попара, Фарук Гогић, Дејан Максимовић, Милош Плавшић, Велибор Ђурић, Владимир Брадоњић, Сеид Зукић, Демир Пецо и Јован Мотика.

- Сматрам да би наша предност могла бити чињеница да нисмо баш пуно мијењали тим у односу на прошлу сезону, а и да су се новајлије добро уклопиле. Иза нас су напорне припреме, али смо потпуно спремни да у четвртак пружимо максимум и покушамо доћи до повољног резултата - наставио је Пецо.

Прије три године Радник није имао баш велику подршку са трибина Градског стадиона у Бањалуци, али се везни фудбалер Бијељинаца нада да ће у четвртак бити другачије.

- Вјерујем да ће доста Сембераца допутовати у Бањалуку, али и да ћемо имати подршку присталица Борца. Знам да је незахвално давати прогнозе, али вјерујем да бисмо у случају побједе или неријешеног резултата без примљеног гола имали солидне шансе да се дочепамо друге рунде, што би за нашу екипу био стварно огроман успјех - изјавио је Пецо.

Због повреде је пропустио већи дио другог дијела прошле сезоне, али је сада у топ форми.

- Имао сам операцију препонске киле. Одрадио сам без проблема комплетне припреме и од почетка ћу бити на располагању стручном штабу - додао је Пецо.

Скенирали ривала

Делегација Бијељинаца у којој су били предсједник Младен Крстајић, шеф стручног штаба Младен Жижовић и помоћни тренер Стефан Јанковић боравила је у Трнави, гдје је гледала сусрет Чешко-словачког Суперкупа између Спартака и Славије. Екипа из Прага била је убједљива и славила је са 3:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана