“Делфини” и “ајкуле” одушевили Требињце

Приредио: Милан Зубовић
“Делфини” и “ајкуле” одушевили Требињце

ТРЕБИЊЕ - Ватерполисти Србије и Црне Горе у најбољем свјетлу представили су се љубитељима овог спорта у најјужнијем граду Републике Српске који су испунили трибине затвореног олимпијског базена.

У пријатељском одмјеравању снага славили су Црногорци, након бољег извођења петераца са 20:19 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4 - 4:3), док је резултат након 32 минута игре гласио 16:16. Ревија голова виђена је у Требињу гдје су “ајкуле” биле спретније од “делфина” и дошле до тријумфа у припремном периоду за Европско првенство. Разлога за туговање у српском табору није било као што није било великог разлога за славље на супротној страни јер је ово само једна у низу контролних утакмица.

- Било је много грешака поготово у почетку утакмице. Током друге, треће и четврте четвртине игра је била боља, али тешке су утакмице у припремном периоду. Увек нам фали мало те агресивности и жеље да дамо више. Ово је средина припрема за велико Европско првенство у Сплиту тако да идемо даље, биће боље. У Требињу су услови феноменални, све је највишем могућем нивоу. Овде смо до 7. августа - рекао је помоћни тренер Србије Влада Марковић.

Ватерполисти ће наставити заједнички да тренирају у Требињу, а затим Србија путује на турнир у Италији, а Црна Гора у Њемачку.

- Лијеп амбијент и тренинг утакмица која нам је добро послужила у припремама за Европско првенство. Било је добрих потеза и публика је уживала - навео је селектор Црногораца Владимир Гојковић.

Током читавог сусрета Црна Гора је имала предност, а почетком друге четвртине водила са 7:2. Србија се са три узастопна гола вратила у меч и средином трећег дијела Виктор Рашовић је смањио на 10:9. Када је Радовић средином посљедњег периода повисио на 15:12 чинило се да је побједник познат. Србија се није предавала, за непуна два минута голови Мандића, Вучинића и Страхиње Рашовића донијели су изједначење. У узбудљивој завршници Црна Гора је повела голом Радовића на 37 секунди прије краја да би Мартиновић пет секунди до сирене постигао гол за изједначење. У извођењу петераца прво је Србија била у предности послије неуспјешног шута Аверке, али су посљедња два пропустили да реализују Мартиновић и Лукић. Европско првенство у Сплиту на програму је од 29. августа до 10. септембра. Ватерполисти Србије такмичиће се у групи Д, а ривали ће бити Израел (29. август), Мађарска (31. август) и Словенија (2. септембар).

Пријем

Градоначелник Требиња, Мирко Ћурић уприличио је пријем за селекторе ватерполо репрезентација Србије и Црне Горе, Дејана Савића и Владимира Гојковића. На састанку је било ријечи о условима које Требиње нуди за интензивне припреме спортских професионалаца у затвореном олимпијском базену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана