Дејан Мелег вјерује да ће у Борцу каријеру вратити на прави пут: Странци “криви” за одлазак из Звезде

Дарко Пашагић
Дејан Мелег вјерује да ће у Борцу каријеру вратити на прави пут: Странци “криви” за одлазак из Звезде

БАЊАЛУКА - Када сам пре две године дошао на “Маракану” сви су у мени видели велико појачање, али на крају није испало тако. У почетку сам добијао прилику, али је убрзо у Црвену звезду доведена гомила странаца, који су нажалост играли на мојим позицијама и од тада је све некако кренуло низбрдо.

Рекао је ово Дејан Мелег, који је прије неколико дана потписао уговор са Борцем до краја сезоне, уз могућност продужења на још годину дана.

- Можда је део кривице и до мене, али верујем да би све било другачије да сам добијао већу минутажу. После сам ишао на позајмице у грчки Левадијакос и Раднички. У Нишу сам у почетку стално био у постави, а онда су почеле смене и све сам мање добијао прилику, јер од мене нису могли да остваре никакав профит - истакао је Мелег.

Каријеру је започео у Војводини из које је 2013. године отишао у славни Ајакс са статусом бисера српског фудбала. Међутим, у Амстердаму се, тада 19-годишњи Мелег није најбоље снашао и убрзо је почео пад у његовој каријери. Селио се на разне позајмице, вратио се у Војводину, послије наставио каријеру у Турској, да би затим потписао за Звезду.

- Не желим више да се осврћем на прошлост. Желим да долазак у Борац буде одскочна даска у мојој каријери, али и да свом новом клубу помогнем да оствари циљеве, а то је да опет избори излазак на европску сцену - наставио је Мелег.

Иако није прошао припреме, сматра да је потпуно физички спреман, али да је потребно вријеме да се уигра са екипом.

- Видим да се од мене много очекује, али и ја очекујем много од доласка у Борац. Радујем се подршци са свих страна и надам се да ћу оправдати очекивања, првенствено тренера Владе Јагодића, који од мене, у тандему са капитеном Стојаном Врањешом, много очекује - истакао је Мелег.

По именима је познавао доста играча Борца одраније, али сада је имао прилику да их лично упозна.

- Пре свега мислим на Марка Јовановића, Горана Закарића, Александра Субића те Врањеша. Посебно ме је одушевио капитен, који ми је чим сам се договорио о сарадњи послао поруку у којој ми је честитао на доласку и рекао да ми стоји на услузи за све што ми треба. То је одлика великог фудбалера, али и човека. За сада је све у најбољем реду, а надам се да ћу добити прилику на терену чим буде завршена папирологија - додао је Мелег.

Борац ослабљен

Фудбалери Борца данас од 15 часова у Какњу играју меч осмине финала Купа БиХ против водеће екипе Прве лиге ФБиХ Рудара.

- Бићемо ослабљени јер не путују повређени капитен Стојан Врањеш те Иван Црнов и новајлија Дејан Мелег, који још није добио радну дозволу. Црнов је послије меча у Бијељини пријавио повреду. Иако је ријеч о јаком ривалу, квалитет је на нашој страни. Ово је за нас веома важна утакмица, јер се и преко Купа може до европске сцене - нагласио је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана