Дејан Лукендић, директор Борца: Долазак Вукотића на дугом штапу

Дарко Пашагић
Дејан Лукендић, директор Борца: Долазак Вукотића на дугом штапу

БАЊАЛУКА - Директор Борца Дејан Лукендић не крије да су обављени прелиминарни разговори са фудбалером белгијског Васланд Беверена Александром Вукотићем, кога жели и Сарајево, али да је његов долазак у Бањалуку далеко од реализације.

Штопер рођен 1995. године у Краљеву посједује српски и пасош БиХ, а љубитељима фудбала на овим просторима познат је по сјајним играма у дресу Крупе, чије је боје бранио од 2015. до 2018. године. Тада је прешао у Беверен и потписао петогодишњи уговор, који му истиче у љето 2023. Међутим, сада није у плановима тренера Вима де Декера и покушава да споразумно раскине уговор и потражи неку другу средину. Уз све то у Беверену је тренутно и лоша финансијска ситуација, што би Вукотићу могло да олакша ствари у бези са раскидом уговора. Прелазни рок у Премијер лиги БиХ траје до сутра у поноћ и до тада би требало да буде познато да ли се враћа на ове просторе или не.

- Осим нас за услуге Вукотића заинтересовано је и Сарајево, али је све то веома далеко од реализације. Прво је потребно да раскине уговор са Белгијанцима, гдје има веома висока примања за наше прилике па тек онда да почну званични преговори - нагласио је Лукендић.

Борац за сада има адекватна рјешења на позицијама штопера.

- Од вишка глава не боли, али је претходно потребно да се многе ствари поклопе. Јасно је да је ријеч о веома квалитетном фудбалеру и да би његов долазак у било који клуб у Премијер лиги БиХ значио у неким стварима и превагу. Зато ћемо пратити шта ће се дешавати и сигурно је да ћемо довести Вукотића у наше редове, ако то буде могуће - рекао је Лукендић.

Још је неизвјесно када ће бити завршени радови на терену Градског стадиона у Бањалуци.

- Радови иду планираном динамиком. Завршено је постављање дренажних цијеви, сада се ради постављање гријача, потом иде пијесак и на крају постављање траве. Када то буде завршено, мора да протекне бар још десетак дана да би се на тој подлози могле играти утакмице. Због тога је тешко прецизирати када ћемо одиграти прву утакмицу на новој трави Градског стадиона у Бањалуци, али се надам да ће то бити ускоро - додао је Лукендић.

Бановићи

Фудбалери Борца у петом колу Премијер лиге БиХ биће гости Слободе, а овај сусрет биће одигран у суботу од 17 часова у Бановићима. Тузлаци су првобитно као замјенски терен изабрали онај Звијезде у Градачцу, али стадион “Бања Илиџа” већ користи Тузла сити. Због тога се Слобода преселила у Бановиће, гдје домаће утакмице иначе игра федерални прволигаш Будућност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана