Дефанзивац Жалгириса Немања Љубисављевић скенира Линфилд, сутрашњег ривала Борца: Посао готов ако се заустави Милар

Душан Репија
Дефанзивац Жалгириса Немања Љубисављевић скенира Линфилд, сутрашњег ривала Борца: Посао готов ако се заустави Милар

БУДИМПЕШТА - Највеће пријетње по гол Борца сутра у Белфасту, а и за седам дана у реваншу биће крило Кирк Милар и нападач Кристи Манзинга, а уколико Бањалучани неутралишу ту осовину сигурно ће имати велике шансе да прођу у наредну фазу Лиге конференција.

Рекао је ово за “Глас Српске” дефанзивац Жалгириса Немања Љубисављевић који је са шампионом Литваније избацио Линфилд у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Бањалучани данас крећу пут Белфаста у којем је Љубисављевић са својим тимом прије осам дана рутински одрадио посао. Жалгирис је прво код куће славио са 3:1, а онда на прелијепом “       Виндзор парку”, дому и селекције Сјеверне Ирске, уписао још један тријумф (2:1) иако је меч завршио са девет играча.

- У Виљнусу смо их баш надиграли, а они су дали гол из једног шута. Очекивали смо да ће нас стиснути у реваншу, али се то није десило. Опет су се повукли и вребали шансе из контри, а нас пустили да играмо. Успели смо релативно лако да решимо ту препреку, па верујем да ће и Борац учинити исто - рекао је дефанзивац из Крушевца.

Осим менаџера Дејвида Хилија који је својевремено тресао мреже у енглеској Премијер лиги, овдашњим љубитељима фудбала, ма колико били пасионирани, “не звоне” имена играча Линфилда. Зато је Љубисављевић добро упознат са њиховим квалитетима.

- Први меч пропустио је крилни нападач Кирк Милар, а управо нам је он у реваншу задао доста проблема. Одличан је дриблер, по утакмици сигурно упути десет центаршутева, баш је добар играч. Сви убачаји обично иду на Француза Манзингу који је доста снажан и може да буде опасан. Издвојио бих још десног штопера Џимија Калахера, од њега крећу сви напади. Нису баш класична острвска екипа, јер не прескачу игру из задње линије, али чим лопта дође на крило не оклевају са центаршутевима - рекао је Љубисављевић.

С обзиром на то да је испратио двомеч Борца и Клужа, као и добар дио утакмица из шампионске сезоне “црвено-плавих”, те да познаје доста играча, тврди је Борац фаворит.

- Добра ствар је што ће поново бити ограничен број публике и што Линфилд неће имати предност са те стране. Верујем да ће Борац извући добар резултат, а онда у Бањалуци одиграти као против Румуна и проћи даље. Од срца им желим да тако буде, јер је Борац велики клуб, врло поштован и признат у оквирима бивше државе. Видим да актуелно руководство ради добар посао, склопило је екипу за сваки респект и надам се да ће бити награђени пролазом - закључио је Љубисављевић.

“Борчева банда”

Маркетинг тим Борца направио је сјајан спот као увертиру за сутрашњи меч у Линфилду. Капитен Борца Стојан Врањеш, голман Никола Лакич и нападач Панајотис Мораитис ушетали су попут јунака серије “Бирмингемска банда” у један паб.

- Види ових. Борац... Имамо шансу против Линфилда - саркастично је поручио један од Ираца читајући наслов у новинама.

У том тренутку Мораитис двосмислено поручује: Три комада!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана