Давидовићева отворила финални турнир Купа Српске

Срна
Давидовићева отворила финални турнир Купа Српске

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је у Бањалуци отворила финални турнир Купа Републике Српске за рукометашице. Давидовићева је честитала рукометашицама и организаторима овог спортског догађаја што су, упркос потешкоћама са којима се друштво суочава због епидемије вируса корона, одлучили у претходном периоду да наставе са такмичењима, те да овај догађај доведу до краја.

“Утакмице се играју пред празним трибинама, али се надам да ћемо ускоро дочекати неке боље вијести, те да ћемо бити у могућности да публику вратимо на трибине и стадионе”, рекла је Давидовићева Срни.

Она је истакла да су побједници сви учесници турнира, јер су допринијели да се одржи овај спортски догађај.

Давидовићева је рекла да ресорно министарство, у складу са својим могућностима, подржава спортске организације и колективе, као и појединце, те да ће та подршка у наредном периоду бити и појачана, нарочито кад је ријеч о материјалним средствима.

“Чинимо све да одређеним клубовима омогућимо да наставе такмичења. Направили смо и план подршке спортским организацијама и колективима који остварују добре резултате и у Српској и ван њених граница, па ћемо у складу са тим планом реализовати предвиђене активности”, рекла је Давидовићева.

Финални турнир Купа Републике Српске за рукометашице биће одржан данас и сутра у Спортској дворани “Борик” у Бањалуци.

Осим организатора, домаћег “Борца”, учествоваће клубови “Мира” из Приједора, “Јединство” из Брчког и “Кнежопољка” из Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана