Давидовић: Важно укључивање у спорт лица са Дауновим синдромом

Срна
Давидовић: Важно укључивање у спорт лица са Дауновим синдромом

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић присуствовала је данас у Бањалуци тренингу мјешовите школе фудбала особа са Дауновим синдромом, која је основана како би се ови млади људи, уз спорт и дружење, социјализовали и развили вјештине и самопоуздање.

“Свако укључивање дјеце у спорт је изузетно важно, а код лица са Дауновим синдромом је вишеструко значајно јер, осим што им помаже код развоја моторичких способности, подиже и ниво самопоуздања, али и среће и задовољства када имају прилику да покажу своје спортско умијеће. У то смо се увјерили на утакмици коју смо недавно као тим Владе Српске одиграли против овог сјајног тима”, рекла је Давидовићева.

Она је нагласила да је идеја о оснивању мјешовитог тима одлична јер се ови млади људи најбоље међусобно разумију и лакше им је да савладају изазове и препреке заједно, али и да се равноправно укључе у све друштвене токове, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

“Даун синдром центар Бањалука ће увијек имати подршку Министарства породице, омладине и спорта јер вриједно и предано ради на стварању бољих услова за живот лица са Дауновим синдромом и њихову равноправну укљученост у друштво”, нагласила је Давидовићева.

Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић истакао је да је изузетно значајна подршка Министарства породице, омладине и спорта, које је годинама партнер овог центра у борби против стигме.

Он је нагласио да је њихова мисија да овом школом фудбала и одигравањем утакмица са тимовима различитих установа подигну ниво самопоуздања дјеци, да их мотивишу, охрабре и припреме за животне изазове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана