Давид Чолић вјерује да ће у Добоју заблистати пуним сјајем: Ћургуз ме познаје у душу

Дарко Пашагић
Давид Чолић вјерује да ће у Добоју заблистати пуним сјајем: Ћургуз ме познаје у душу

ДОБОЈ - Међу бројним новајлијама који су овог љета стигли у редове новог премијерлигаша Слоге је и 22-годишњи Давид Чолић, који вјерује да ће Добојлије у шампионату, који почиње 16. јула, успјети да остваре циљ звани опстанак.

 Овај дефанзивни фудбалер, који се добро сналази на позиција оба бека, али и штопера није се ниједног тренутка двоумио када је добио позив са “Лука”, односно од шефа стручног штаба Слоге Зорана Ћургуза да дође у Добој и помогне новом члану елите БиХ да оствари планове.

- И док смо били заједно у Жељезничар Спорт тиму имао сам одличну сарадњу са тренером Ћургузом и сигуран сам да ће тако бити и на “Лукама”. Уз њега сам стасао и као играч и дугујем му велику захвалност за све што је урадио не само за мене, већ и за друге бројне играче који су са мном играли на “Предграђу”. Сада је дошло вријеме да му се бар мало одужим, али и да направим још један искорак у каријери - истакао је Чолић, који је са Слогом потписао једногодишњи уговор уз могућност продужења сарадње.

Да су Ћургуза фасцинирали младићи из Бањалуке које је тренирао неколико сезона, најбоље свједочи податак да их сада у редовима Добојлија има укупно седам.

- Поред мене су ту Адонис Билал, Остоја Шаула, Раде Џомбић, Франко Дадић, Лука Куленовић, а највјероватније ће нам се придружити и Милан Милановић који је посљедњих дана тренирао са нама. Тренер Ћургуз све нас познаје у душу. Због тога ми период аклиматизације уопште не пада тешко, јер сам одмах по доласку практично познавао више од пола екипе - наставио је Чолић.

Овај младић прошле сезоне бранио је боје требињског Леотара и у сезони пуној стреса у којој је клуб са “Полица” изборио опстанак забиљежио је 27 наступа.

- Била је то моја прва сезона у Премијер лиги и сигурно велико искуство за будућност и наставак каријере. Могао сам да останем у Требињу, али када је стигла понуда из Добоја ни тренутка се нисам двоумио. Ближе сам кући, услови су бољи, а ту је као што сам већ рекао и доста мојих бивших саиграча - рекао је Чолић.

Припреме улазе полако у завршну фазу.

- Иза нас је онај најтежи дио када се веома мало радило са лоптом. Сада је све више тактичко-техничког уигравања, ту су и контролне утакмице, тако да је много лакше. Сви смо свјесни да је Слога добила прилику да први пут игра у Премијер лиги и да су од нас веома велика очекивања. Могу да обећам у своје име да ћу дати све од себе да остваримо зацртане циљеве - додао је Чолић.

Два пораза

Фудбалери Слоге су до­ сада одиграли два контролна меча и у оба су доживјели поразе. Прво су изгубили од Тузла ситија са 0:1, а потом и од Вележа са 2:3.

- Играли смо против двије екипе које се у прошлој сезони избориле пласман на међународну сцену и спадају међу најјаче у Премијер лиги. Јесмо изгубили, али је најважније да се добро уиграмо и да стручни штаб оформи костур екипе која ће у првенству изнијети највећи терет - нагласио је Чолић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана