Дарко Таврић, тренер Леотара у стручном штабу Србије: Ђерона вратио култ репрезентације

Синиша Котараш
Дарко Таврић, тренер Леотара у стручном штабу Србије: Ђерона вратио култ репрезентације

БЕОГРАД - Асистент у стручном штабу рукометне репрезентације Србије Дарко Таврић казао је да су сви у националном тиму, као и цјелокупна јавност, одушевљени оним што су “орлови” направили на старту квалификација за Европско првенство 2022. године.

Тренер Леотара нагласио је да је у мечевима против Француске и Грчке виђен потпуно нови однос играча према репрезентативном дресу, што је довело до побједа против Француске и Грчке, те ремија са “триколорима”.

- Искрено, нико од нас у ово није веровао. Да нам је неко уочи окупљања понудио пет бодова, сигурно је да бисмо то оберучке прихватили. Ма каквих пет, са четири или три били бисмо презадовољни. Иако ослабљени на кључним позицијама, веровали смо у себе и то је било пресудно - рекао је Таврић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, шпански стручњак није урадио ништа револуционарно, али је успио у нечему што нису могли многи прије њега.

- Није Ђерона унео нешто што ови играчи, који су сви чланови великих клубова, не би могли да испрате. Највећи, можда и основни, разлог нашег успеха је одлична хемија између играча и стручног штаба. Сви играчи су дисали као један и када је тако, онда не можете да не успете. Одиграли смо две сјајне утакмице против Француске, декласирали Грчку, веровали у себе, па смо и оно што евентуално није било на нивоу надокнадили великим залагањем и заједништвом. Момци су дали последњи атом снаге и нису заслужили ништа мање од ових пет бодова - појаснио је Таврић. 

Говорећи о селектору Србије, стратег Леотара је открио шта је он то донио са собом.

- Ђерона је од првог дана инсистирао на култу репрезентације. Уз то, увео је нови тип тренинга, као и систем анализа. Вратио је култ Србије и то је вероватно највећа ствар коју је донео са собом. Ово је тек први корак, чека нас још много посла и већ смо почели да радимо на следећем окупљању у марту - открио је млади рукометни стручњак.

На крају открио је своја задужења у репрезентацији.

- Мој део посла је видео-анализа игре, као и свих осталих детаља у вези са наредним противником. Има ту доста посла, али када се све заврши успешно, као што је то сада било, онда човек заборави на умор. Сигурно је и да ћу неке ствари које сам видео код Ђероне применити у Леотару. Најважније ће бити да то играчи прихвате - закључио је Таврић.

Леотар

Након одрађеног посла са репрезентацијом Србије, Таврић ће се од понедјељка прикључити припремама свог Леотара.

- Екипа је још у понедељак почела са припремама и до мог доласка са њима ће радити тренери у стручном штабу у које имам велико поверење. Знам да је било одређених промена, верујем и да ћемо добити нека појачања како бисмо могли да испунимо давно зацртани циљ, опстанак у Премијер лиги. Тренутно смо у средини табеле и верујем да неће бити проблема да ту и останемо - категоричан је Таврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана