Дарко Талић, кошаркаш Игокее: Судбину држимо у својим рукама

Милан Зубовић
Дарко Талић, кошаркаш Игокее: Судбину држимо у својим рукама

ЛАКТАШИ - Нови подвиг на европској сцени остварили су кошаркаши Игокее који играју сезону из снова.

Трећа побједа у групној фази Лиге шампиона изборена је против првака Европе из 1993. године Лиможа, који је у Лакташима био надомак тријумфа, али је на крају морао да призна пораз и тиме изгубио шансе да се домогне наредне рунде такмичења. С друге стране, домаћин је и те како остао у игри, а одлука о томе пашће у Анкари када буде гостовао Турк Телекому у посљедњем шестом колу 26. јануара.

Изабраници тренера Драгана Бајића боље су стајали на паркету највећим дијелом сусрета, у два наврата имали су по 11 поена предности, али је мало недостајало да све то пролију. Шест минута прије краја француски тим је повео и све је подсјећало на меч првог кола када је Лимож на сличан начин стигао до тријумфа. Међутим, овај пут се то се није догодило. Домаћи играчи скупили су снаге након исцрпљујућег меча са Мегом два дана раније, направили преокрет и стигли до великог славља. Двије добре одбране у посљедњим секундама након којих су Един Атић и Џеки Кармајкл сјајно истрчали напад отвориле су врата друге рунде, а посебно атрактивно било је закуцавање америчког центра током посљедње акције у којој је свих пет играча Игокее имало лопту у свом посједу.

Добру ролу у побједи одиграо је Дарко Талић који сваком партијом показује лични напредак, а похвале добија од саиграча који су сагласни да управо он највише ради на тренинзима.

- Заслужено смо побиједили и реванширали се за пораз у првом мечу иако је било осцилација. Дозвољавали смо им да се врате у меч што је посљедица умора из утакмице против Меге, али и чињенице да смо играли са бившим прваком Европе. Сви смо били много исцрпљени, па нисмо могли да издржимо висок ритам током свих 40 минута. Међутим, када је мало стало у нападу, одбрана је донијела побједу. Двије добре реакције у посљедњим секундама отвориле су нам пут ка тријумфу и показале да играмо тимски - изјавио је Талић.

Према његовим ријечима о сусрету са Турк Телекомом размишљаће када дође на ред, а до тада су мисли усмјерене на идућу утакмицу АБА лиге против Крке у недјељу на домаћем терену.

- Најбитније је да у својим рукама држимо кључ за пролазак даље и не зависимо од других. Турк Телеком је страшно квалитетна екипа и биће много теже  добити их на њиховом терену, али ако смо то урадили на нашем паркету зашто не бисмо и у Анкари? Није немогуће да то поновимо, јер смо ове сезоне направили доста немогућих ствари. Растерећени смо, немамо шта да изгубимо. Реално, нико није очекивао да ћемо имати три побједе у овој прејакој групи гдје су на нас гледали како на аутсајдере без било каквих шанси за пролазак. Да нам је неко на почетку такмичења рекао да ћемо имати три побједе и до посљедњег кола бити у игри за пролазак не бих га ни слушао, јер је дјеловало нестварно, али и то се понекад догоди - истакао је Талић.

Ипак, радост кошаркаша Игокее након тријумфа није била превелика јер су туговали за повријеђеним саиграчем Антабијом Волером који је оперисао Ахилову тетиву и завршио ову сезону.

- Ужас. Не знам шта бих друго рекао и не могу описати колико ми је жао. Добар је друг и саиграч, таман се вратио у ритам, а онда га је снашла најгора могућа повреда. Надам се да неће бити додатних компликација и да ће се брзо вратити на паркет - рекао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана