Дарко Талић, кошаркаш Игокее, о играма у сезони 2019-20.: Радио сам као луд да изборим мјесто у тиму

Милан Зубовић
Дарко Талић, кошаркаш Игокее, о играма у сезони 2019-20.: Радио сам као луд да изборим мјесто у тиму

ЛАКТАШИ - Таман кад се опоравио од повреде лигамената кољена, кошаркаш Игокее Дарко Талић морао је на нову паузу. Овај пут није била у питању повреда већ прекид свих такмичења због пандемије вируса корона, тако да је од тада у кући, гдје покушава да задржи минимални дио физичке спреме јер нема мјеста за прави тренинг.

- Шест седмица био сам ван терена након повреде, завршио са терапијама и полако почео да радим са кондиционим тренером кад је дошла одлука о прекиду такмичења. Много сам се пожелио кошарке, био сам са саиграчима који су кренули на утакмицу против Приморске у Копру и био сам у протоколу за меч. Стигли смо до Љубљане када смо сазнали за одлуку о прекиду такмичења, па смо се вратили кућама. У једну руку прекид ми је добродошао јер ћу се потпуно опоравити од повреде и спреман дочекати почетак рада, мада је цјелокупна ситуација далеко од нечег доброг - изјавио је Талић.

КС БиХ прекинуо је такмичење и титулу додијелио његовом тиму, који је коло прије краја био први на табели. Њему је то трећа титула са клубом из Александровца у каријери.

- Освојили смо титулу, а славља није било, што нам је тешко пало јер то је оно за шта се боримо и сви желимо да се радујемо након посљедње утакмице у сезони. Ипак, титула је титула и биће времена за славље када се ова ситуација смири. Иако првенство није одиграно до краја, вјерујем да је исправна одлука КС БиХ јер смо одиграли довољан број утакмица и били први на табели, мада је свима јасно да би много љепше било да смо све завршили на терену - истакао је Талић.

Ове сезоне добио је праву прилику да се докаже у најбољем свјетлу. Био је планиран као трећи плејмејкер у АБА лиги, а први у Лиги БиХ. Сезону је спорије започео јер је игра на два фронта била велика новост и за много искусније играче од њега, али се снашао послије неколико утакмица. Шансу у Лиги БиХ, гдје је играо по 30 минута, искористио је на најбољи начин, што се одразило на игре у регионалном такмичењу, па је добијао све веће повјерење тренера Драгана Бајића.

- Задовољан сам партијама у Лиги БиХ, гдје сам имао важну улогу и минуте па сам напредовао у неким ситуацијама, док сам у АБА лиги имао сасвим другу улогу. Испрва сам био на клупи, а како су се поједини играчи повриједили, добијао сам све већу минутажу, коју сам имао од меча са Партизаном па све до повреде на утакмици са Црвеном звездом. Чекао сам своју шансу и вјерујем да сам је искористио. Заредали смо са побједама, кренуло ме, добио сам на самопоуздању, а онда се десила повреда. Срећа у несрећи била је да лигаменти кољена нису били покидани већ само истегнути. На крају сам задовољан што сам изборио мјесто у тиму, што није случајно, јер сам радио “као луд” - нагласио је Талић.

На почетку сезоне циљ Игокее био је борба за плеј-оф, али су се борили за опстанак, што су на крају остварили.

- Лоше смо кренули у сезону због неких објективних ствари, мада у појединим мечевима нисмо имали ни среће, што нам је нарушило самопоуздање. Били смо у тешкој ситуацији, а онда је нешто кликнуло и нас осам-девет се збило, добили смо Морнар, везали четири побједе, видјели да можемо играти са свима, па нам се вратила жеља за игром и изборили смо опстанак - казао је Талић.

Учинак

Одиграо је 13 утакмица у АБА лиги ове сезоне, гдје је просјечно биљежио 3,7 поена, уз по једну асистенцију и скок за 11,7 минута на паркету, док је против Партизана уписао рекорд од 13 поена. У лиги БиХ наступио је на 13 утакмица и имао просјечан учинак од 11,4 поена, 5,5 асистенција и 2,6 скокова за 28 минута на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана