Дарко Несторовић трећи пут на клупи Радника: Немам чаробни штапић

Дарко Пашагић
Foto: Кликс

БИЈЕЉИНА - Изазова се не бојим и знам да нас све заједно чека пуно посла да бисмо остварили једини циљ који је пред мене постављен, а то је опстанак.

Рекао је ово искусни стручњак Дарко Несторовић, који је по трећи пут у тренерској каријери сјео на клупу бијељинског Радника. Тако је наслиједио Славка Петровића, који је недавно због наводних пријетњи смрћу одлучио да оде из семберског премијерлигаша.

Први пут на кормилу Радника Несторовић је био практично на почетку тренерске каријере, односно 2002. године када је са веома младом екипом успио да освоји треће мјесто у Првој лиги Републике Српске и направи основ за успјех који је остварен нешто касније, а то је пласман у Премијер лигу. Други пут у сезони 2011-12, када је освојио титулу првака Српске и изборио пласман у елиту.

- Сада је пред мене постављен сасвим други циљ, један и једини, а то је да екипа избори опстанак у премијерлигашког друштву. Одмах да кажем да немам чаробни штапић. Ништа се не може урадити преко ноћи, али вјерујем да ова екипа има потенцијала да остане у друштву премијерлигаша. Међутим, прије тога мора се психички дићи из тренутне ситуације у коју је запала - нагласио је Несторовић.

У тренерској каријери, осим Радника, водио је зворничку Дрину, Рудар Приједор, Слободу из Мркоњић Града, фочанску Сутјеску, бившег премијерлигаша Звијезду 09, у два наврата сједио је на клупи кувајтског Ал Арабија, а био је и селектор младе репрезентације БиХ.

- Само због предсједника клуба Предрага Перковића прихватио сам позив да преузмем Радник у овако тешком тренутку. Сарадња је договорена до 1. јуна 2021. године. Ако будемо задовољни и једни и други, може бити и продужена. Међутим, сада нећемо о томе причати, јер нам је први циљ да у што бољој атмосфери дочекамо веома важан сусрет, који у недјељу имамо против директног ривала у борби за опстанак, Крупе. Не треба трошити ријечи колико су бодови из овог сусрета важни и за једну и за другу екипу - наставио је Несторовић.

Већ је разговарао са играчима, а први тренинг имаће данас.

- Доста играча од раније познајем. Са Далибором Козићем сам радио у Рудар Приједору, са Ермином Хусеинбашићем у Звијезди 09, а Александра Васића сам практично увео у први тим Радника. И остале знам по именима и вјерујем да су сви спремни на одрицања и напоран рад, а све с циљем да Бијељина и у наредној сезони има клуб у елити фудбала БиХ - додао је Несторовић.

Стручни штаб

Одмах по именовању за тренера Бијељинаца Дарко Несторовић је истакао да неће бити великих промјена у стручном штабу Радника.

- Први помоћник остаје Јово Борковић, са којим сам радио и претходна два пута када сам био на клупи, а тренер голмана остаје Зоран Софренић. У стручни штаб је увршћен и Данијел Мијатовић, који је до сада радио у Омладинској школи Радника - нагласио је Несторовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана