Даниловић за рекордну одштету из Борца прелази у клуб у којем је поникао Роналдо

Дарко Пашагић
Даниловић за рекордну одштету из Борца прелази у клуб у којем је поникао Роналдо

БАЊАЛУКА - Везни фудбалер Борца Владан Даниловиц потписаће трогодишњи уговор са повратником у највиши ранг португалског фудбала, Националом из Мадеире, а Бањалучани напунити касу као никада раније.

Још није дефинитивно познат износ који це добити Борац, али у игри су двије опције. Португалци нуде 450.000 евра и 15 одсто од идуцег трансфера, док би Бањалучани радије пристали на 350.000 евра одмах, уз услов да им Национал препусти 30 одсто права на идуци трансфер младог Фочака.  Било како било, то це бити највеци посао у историји клуба из Платонове, с обзиром на то да је рекордан трансфер до сада био одлазак Дарка Малетића у казахстански Актобе за 300.000 евра. Послије детаљних љекарских Даниловић би у понедјељак требало да буде званицчо представљен у клубу у којем је прве кораке направио Кристијано Роналдо.

- Како год буде, драго ми је што је ћу клубу на овај начин вратити за све што ми је дао. У клуб сам стигао као врло млад, много тога сам претурио преко главе, баш као и Борац у минуле четири године и мало ми је криво што одлазим сада када је све у најбољем реду. Ово што Борац има сада не може да се пореди са оним што је било прије двије године и стварно ми је у једну руку жао што сада одлазим. Са друге стране, велика жеља ми је била да се окушам у иностранству, а португалска лига спада у једну од седам, осам најбољих у Европи - рекао је Даниловић.

Свјестан је да га на рајском острву Португалије поново очекује доказивање и да практицно мора кренути испоцетка.

Борцу је пожелио срећу и признао да су му осјећања помијешана јер је са једне стране желио да се окуша у иностранству, а са друге да остане у Бањалуци сада када је тим са Градског стадиона на правом путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана