Данијел Шарић за “Глас Српске” након сјајног старта на Свјетском првенству: Због овога сам одбио Барселону

Синиша Котараш
Данијел Шарић за “Глас Српске” након сјајног старта на Свјетском првенству: Због овога сам одбио Барселону

КАИРО - Одлука да прије годину и по одбије понуду да се придружи стручном штабу Барселоне показала се исправна, јер је искусни чувар мреже репрезентације Катара Данијел Шарић (44) још једном доказао да је један од најбољих свјетских голмана.

Његова репрезентација након двије одигране утакмице на Свјетском првенству у Египту има четири бода и обезбиједила је пласман у другу рунду такмичења. Популарни Шара у мечу са Јапаном у посљедњем минуту, при вођству своје репрезентације од 30:29, одбранио је седмерац и донио Катару вриједан тријумф. Прије тога савладана је и Ангола са 30:25 па ова арапска земља има и те како доста разлога за задовољство.

- Сви моји животни и спортски путеви су у вези са Катаром и остаћу овдје са породицом и када завршим каријеру. Зато ми није било тешко да одбијем понуду Барселоне да се вратим у клуб у којем сам провео можда и најљепше играчке дане. Звали су ме да радим као помоћни тренер и тренер голмана, али сам им се ја захвалио и одлучио да останем у Катару. Имам још шта да кажем на голу, додуше не могу да будем на највишем нивоу свих 60 минута, али дио утакмице и те како могу. Ту сам да помогнем саиграчима и за сада нам одлично иде - истакао је Шарић за “Глас Српске”.

Селекција Катара више није пуна интернационалаца као прије пет година када је освојила сребро на Свјетском првенству, али и даље посједује одређен квалитет. Показали су то уводни мечеви у Египту, иако искусни стручњак Валеро Ривера не може да рачуна на све расположиве снаге.

- Као и већина репрезентација, и ми имамо проблем са играчким кадром који је ослабљен због вируса корона. Ипак, имамо десет, 12 играча који носе селекцију и дјелујемо као права екипа. За нас је, без лажне скромности, заиста велики успјех што смо успјели да побиједимо један Јапан који је прије тога ремизирао са Хрватском, једним од фаворита за освајање медаље - поручио је Шарић.

Катару је остао још меч са Хрватском, који се игра данас од 18 часова, али без обзира на исход овог сусрета, обезбијеђен је пласман у други круг.

- У другу фазу преносимо најмање два бода и све што даље направимо за нас ће бити чисти добитак. Наше амбиције су свакако биле да прођемо у други круг, што смо и остварили, а жеља нам је да будемо међу десет најбољих - рекао је Шарић.

Што се тиче фаворита за медаље, за њега није било превише дилема.

- Иако сам сигуран да ће бити још изненађења, претенденти за злато су Данска, Норвешка и Хрватска, док Француска и Словенија вребају из прикрајка. Према репрезентацији Русије, првенствено због нашег Велимира Петковића, имам посебан респект и желим им што бољи пласман - додао је Шарић.

Слога и Борац

Иако километрима далеко, сјајни чувар мреже помно прати све што се дешава у рукометној Премијер лиги БиХ.

- Заиста ми је драго што су моја два клуба, Слога и Борац у врху и честитам им на томе. Марио Келентрић сјајно води Слогу, али сада мора да буде дупло опрезнији, јер је у Бањалуку дошао легендарни Веселин Вујовић. Одлична је то ствар за рукомет Српске и БиХ што су два великана на диоби првог мјеста, али и што млада екипа Извиђача не посустаје - поручио је Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана