Дан уочи реванша са Линфилдом Марко Максимовић напустио Бањалучане: Миљановић најближи клупи Борца

Синиша Котараш
Дан уочи реванша са Линфилдом Марко Максимовић напустио Бањалучане: Миљановић најближи клупи Борца

БАЊАЛУКА - Актуелни тренер јуниора Борца Немања Миљановић могао би да наслиједи на клупи сениорског тима Марка Максимовића који је јуче изненада одлучио да поднесе оставку.

Истина, није доскорашњи стратег Младости из Добоја код Какња једини кандидат за клупу Бањалучана, али се он ипак намеће као најлогичнији избор из више разлога. Један од њих је да посједује “профи” лиценцу, оставио је одличан утисак у Младости, а дугогодишњи боравак у Европи направио је од Миљановића професионалног и доста искусног тренера. Осим њега, на Градском стадиону се спомињу и неке друге опције, али се некако чини да је управо Миљановић најближи да замијени Максимовића.

- Миљановић је тренер наше јуниорске екипе и свакако да би могао да наслиједи Максимовића. Али, ми са њим још увијек нисмо разговарали на ту тему па би било неозбиљно да сада говоримо о њему као једином кандидату. Има ту још одличних тренера који би могли да сједну на клупу Борца и које треба узети у обзир. Нама је приоритет утакмица са Линфилдом, а онда на ред долазе сви остали проблеми. У сваком случају, настојаћемо да можда већ у суботу именујемо новог шефа стручног штаба како би до утакмице са Посушјем имао довољно времена да се упозна са екипом - истакао је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Максимовић је нагласио како је одлуку донио много раније, те да је управа клуба знала да ће он овако поступити.

- Много смо разговарали и ова одлука, бар са моје стране, није исхитрена. Али, морам да истакнем како из Борца не одлазим због неуспјеха, јер смо у претходној сезони направили сјане резултате и након десет година вратили титулу на Градски стадион. Сматрам, такође, да је лакше замијенити једног човјека него 50. Урадио сам ово већ једном, након оног пораза од Вележа, али тада сам осјетио да имам стопроцентну подршку комплетне управе. Сада то не осјетим, а ако немам све људе иза себе, не могу да радим - појаснио је Максимовић уз опаску да је сигуран како Борац може да на крају елиминише екипу Линфилда.

Да ли је то могуће, видјећемо се вечерас (20), након реванша против шампиона Сјеверне Ирске који је донио великих 4:0 у Бањалуку. “Црвено-плаве” ће са клупе предводити Максимовићеви дојучерашњи сарадници, са Чедомиром Ћулумом на челу.

- Наша једина обавеза је да пружимо максимум и да остваримо позитиван резултат. Причати о побједи од 5:0 било би у овом моменту нереално, али не треба сметнути са ума и да се чуда дешавају, посебно онима који вјерују у њих. А ми, да би дошли до њега, морамо да вјерујемо и у то да је оно оствариво. Сви играчи који су конкурисали за меч са Леотаром биће у конкуренцији за утакмицу и од њих ћемо тражити једино да оставе срце на терену. Е, сад, за шта ће то бити довољно, то нико не зна - поручио је Ћулум.

Оставка у прави час

На питање да ли је изабрао прави тајминг да поднесе оставку, Марко Максимовић је категорички потврдио да јесте.

- Мислим да јесам, мада би, по мени, најидеалнији био три минута прије изласка екипе на терен. Али, и овако вјерујем да ће ово изазвати онај позитивни шок и да ће Борац на терену показати да је бољи од Линфилда - одговорио је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана