Дан фудбала 18. фебруара

М. З.
Дан фудбала 18. фебруара

БАЊАЛУКА - Манифестација Фудбалског савеза Републике Српске и "Спортског журнала" Дан фудбала биће одржана 18. фебруара, а жири којем је предсједавао новинар и публициста Томо Марић номиновао је кандидате у пет категорија.

За најбољег фудбалера Српске и награду "Велимир Сомболац" током 2019. године предложени су Велибор Ђурић (Радник, Бијељина), Стојан Врањеш (Борац, Бањалука) и Јово Лукић (Крупа). Признање за најбољег младог играча носи име "Срђан Качар" и за њу су предложени Јован Бокић (Леотар), Никола Турањанин (Борац, Бањалука) и Владимир Брадоњић (Радник). У конкуренцији за најбољег тренера и награду "Илија Миљуш" нашли су се Младен Жижовић (Радник), Бранислав Крунић (Борац) и Зоран Ћургуз (Жељезничар Спорт тим). Признање за најбољег судију од ове године носиће име по Ратку Крагуљу и за њу су предложени Јово Карић (Требиње), Дражен Марић (Бијељина) и Дамир Лазић (Брчко). Један од три фудбалска радника Слободан Ђорђић (Бијељина), Милорад Субић (Дервента) или Горан Косорић (Пале) понијеће награду "Илија Пантелић". О награди за животно дјело "Милан Јелић" и "Златној повељи Миљан Миљанић" као и специјалним наградама одлучиће Организациони одбор манифестације уз консултације са члановима жирија.

- Због свима добро познатих дешавања у ФС РС ове године били смо приморани да помјеримо термин манифестације која ће бити одржана по девети пут на радост свих нас који смо у фудбалу или свој живот проводимо са њим. Сама манифестација одавно је превазишла оквире Републике Српске и постала препознатљива у региону и добрим дијелу Европе и свијета тако да имамо обавезу да је сваке године дижемо на виши ниво па не сумњам да ће тако бити и ове године. Жири је почео са радом, састанак је био конструктиван и сви номиновани су заслужили да се нађу на широј листи, а сада ћемо имати тежи дио да изаберемо најбоље - рекао је предсједник жирија Томо Марић.

Поред Марића, чланови жирија су потпредсједници Славко Басара ("Спортски журнал") и Огњен Ваљић (ФС РС), као и Оливер Гачић (Министарство породице, омладине и спорта), Милан Зубовић ("Глас Српске"), Зоран Прњатовић (Радио-телевизија Републике Српске), Дејан Кондић (ЕЛТА телевизија), Горан Арбутина (Мондо), Дарко Басара ("ЕУРО Блиц"), Андреј Кнежевић (Алтернативна телевизија) и Слађан Јеремић ("Спортски журнал").

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана