Члан КБС Хектор Чедо Пантић остварио највећу побједу каријере: Тријумф за круну краља Балкана

Душан Репија
Члан КБС Хектор Чедо Пантић остварио највећу побједу каријере: Тријумф за круну краља Балкана

БАЊАЛУКА - Највећу побједу у досадашњој каријери, којом је крунисан за најбољег борца Балкана, уписао је Чедо Пантић који је на Мегдану 7 у Новом Саду одлуком судија на бодове добио Сама Петјеа.

Члан КБС Хектор из Лакташа на кољена је бацио реномираног Словенца који може да се похвали врхунском каријером. Против Пантића у првој и другој рунди није постојао у рингу, а све што је Петје покушао борац из Модриче је осујетио. У неколико наврата Пантић је бацао ривала на конопце и на моменте је изгледало као да ће доћи до бројања. Словенац је издржао на ногама тешке ударце који би, вјероватно, сваког другог борца бацили у нокдаун. Дошао је до свог момента у посљедњој рунди, али то није било довољно за нешто више.

- Побједа је чиста, добио сам двије рунде и на бодовним листама то је сасвим довољно. Ударао сам из све снаге, потрошио сам се па је дошло до пада у трећој рунди. Задовољан сам, ово је велика побједа. Поносан сам на себе и свој Хектор тим - рекао је Пантић.

И прије меча постојала је тензија између два борца што се могло видјети на вагању и тик пред први гонг. Петје је ушао у меч да нокаутира Пантића, али то никоме до сада није пошло за руком па је и Словенац морао да призна пораз иако је некоректно без поздрава изашао из ринга.

- Морам да признам да ми је ривал био врло иритантан од раније. Сада може да ужива у поразу. Ушао сам у ринг са рукама подигнутим у ваздух, а тако сам и изашао. Меч је био сјајан, размјењивали смо страшне ударце. Људи треба да знају да је Петје шампион организације ФФЦ у двије тежинске категорије, да се борио у најјачој свјетској организацији Глори, а ја сам успио да га побиједим. Жао ми је што није било публике у Новом Саду, то је велика штета. Кик-бокс је показао све своје чари - додао је Пантић.

Млади борац, који је недавно прославио 24. рођендан, наставља да гради каријеру на путу ка самом врху свјетског кик-бокса. Сада га очекује неколико дана одмора па почињу припреме за нови изазов каријере - почетком децембра иде у Њемачку на ноге једном од најбољих кик-боксера планете Енрику Келу. Овај момак је у каријери издржао дуеле против највећих имена у историји овог спорта Буакава и Ђорђа Петросијана.

- Прихватили смо понуду, јер не бирам противнике. Ријешен сам да идем и покажем шта знам, али у мом тиму још размишљају, јер морамо да видимо како ће се тијело понашати током припрема због близине борбе - рекао је Пантић.

Станковић: Нијансе одлучиле

Оснивач КБС Хектор Предраг Станковић и тренер Чеде Пантића прије меча је говорио да би био задовољан побједом у којој ће одлучити бод или два и на крају је тако и било.

- Нијансе су одлучиле, тако је када се сретну два шампиона. Чедо је перфектно одрадио боксерску технику и добро је погађао противника. Петје је послије меча признао пораз, тражио је реванш, али ми чекамо дуел против Рамазана Разакова - рекао је Станковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана