Циљеви рукометаша Борца исти: У главама мисли о триплој круни

Душан Репија
Циљеви рукометаша Борца исти: У главама мисли о триплој круни

БАЊАЛУКА - Одморни, ведри и задовољни што им је крајем године “легао” добар дио заосталих зарада рукометаши Борац м:тела почели су припреме за наставак сезоне у којој се циљеви одавно знају.

Напад на трофеје у свим такмичењима у којима наступају, а то су Премијер лига БиХ, Куп БиХ, те Куп Републике Српске подвучени су као обавеза још на старту сезоне, а како је пролазно вријеме прилично добро, нема разлога да се праве корекције у амбицијама. На првој прозивци тренера Мирка Микића нису се појавили оправдано одсутни Бојан Љубишић, Гиљерме де Соуза и Вукашин Ракоција, који ће у погону бити од понедјељка, баш као и Марко Лукић који је на припремама са јуниорском селекцијом Србије. Првих десетак дана највише посла имаће кондициони тренер Ненад Рађевић који је већ на првом тренингу обавио тестирања и био задовољан јер су момци одржали висок степен спремности и током паузе. Упоредо са кондиционим дијелом и радом у теретани у фокусу ће бити и рад са лоптом, јер је мање од мјесец остало до прве званичне утакмице са добојском Слогом у Купу БиХ (8. фебруар).

- Немамо много времена зато је потребно да будемо максимално озбиљни и сконцентрисани на сваки тренинг. Свако понављање и сваку вјежбу  морамо да радимо свјесни шта нам је циљ. И даље мислим да имамо најбољу екипу у БиХ, лидери смо на табели, а амбиције су највише и у Купу БиХ, као и Купу РС. То нам је јако значајно такмичење и из разлога што су институције Српске, министарство породице, омладине и спорта, као и наша управа имали слуха за нашу финансијску кризу, па су нам помогли у финишу првог дијела сезоне. Тренерима је много је лакше радити са задовољним момцима, као и управом која је увијек ту за играче - рекао је Микић.

Капитен Ђорђе Ћелић пожелио је саиграчима да наставе гдје су стали прије двадесетак дана и поручио да је јако важно неколико уводних кола у другом дијелу.

- Послије двомеча са Слогом у Купу БиХ очекује нас гостовање Слободи. Из Тузле нико није однио бодове у првом дијелу, али ја вјерујем да ми хоћемо. Уколико желимо трофеје, а желимо, нема бирања утакмица и ривала, све морамо да побиједимо и покажемо да смо најбољи - рекао је Ћелић.

Већ идућу суботу на реду је први контролни меч, а у “Борик” долази Маглај. Комплетне припреме “црвено-плави” обавиће у Бањалуци, а планирано је да одиграју пет утакмица како би се што боље уиграли за искушења која им предстоје.

Стабилнија ситуација

Директор клуба Владимир Бранковић пожелио је срећу играчима и захвалио на помоћи институцијама Српске које су одобриле 150.000 марака помоћи.

- То нам је врло значајна ињекција са којом смо покрпили многе рупе. Са друге стране, велико хвала и члановима управе клуба на разумијевању и несебичној подршци. Урадили су велики посао у претходној години. Други дио сезоне са финансијске стране биће много стабилнији јер имамо спонзорске уговоре који су ступили на снагу од 1. јануара, тако да ћемо релаксираније привести сезону крају и надам се, већ до јуна направити добру основу за сљедећу - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана