Четворо каратиста на Свјетској лиги за младе у Венецији

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Бијељински Карате клуб "УНСУ" ове године учествује са четири представника на Свјетској лиги за младе у Венецији, која ће за предстојећи викенд окупити 2.566 такмичара из 58 земаља.

У мушкој конкуренцији учествоваће Иван Кнежевић и Вукашин Трипуновић, а у женској Марија Гавриловић и Милица Миа Вујић. Тим ће предводити први тренер клуба и акредитовани тренер Горан Ивковић, саопштено је из овог спортског колектива.

"Такмичари ће се борити за што бољи пласман и бодове за свјетски ранкинг, свакако и за пласман међу пет најбољих у категорији која ће им донијети бодове са којима ће конкурисати за састав репрезентације БиХ за наступ на европском првенству на Кипру почетком фебруара наредне године", наводи се у саопштењу.

У овом клубу наглашавају да је Свјетска карате лига у Венецији једна од четри које се одржавају сваке године у организацији Свјетске карате федерације и сигурно је најмасовније свјетско карате такмичење.

Уз континентална првенства, те свјетско првенство за кадете и јуниоре за лигу младих, може се рећи да је треће по реду најзначајније такмичење, док је за категорије У14 лига младих највећи и најзначајнији степен такмичења, наводе се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана