Центар Игокее Стефан Ђорђевић жали за поразом од Галатасараја у ЛШ: Деловало је да смо их добили

Милан Зубовић
Центар Игокее Стефан Ђорђевић жали за поразом од Галатасараја у ЛШ: Деловало је да смо их добили

ЛАКТАШИ - Мало је недостајало да Игокеа упише хет-трик на свом терену у само осам дана, али је својим грешкама испустила побједу против Галатасараја у другом колу Лиге шампиона.

Турски тим славио је резултатом 89:85, а прилику за тријумф домаћин је испустио средином посљедњег периода када је водио са 77:73 те није успио да мирно приведе меч крају као што је то био случај на сусретима са ПАОК-ом и Црвеном звездом. Узроке пораза кошаркаши Игокее могу тражити у лошем отварању меча, јер су након уводних 2:0, дозволили противнику да веже 14 поена па су се касније доста потрошили јурећи предност противника која је у једном тренутку првог полувремена износила и 16 поена. Већи број изгубљених лопти од турског тима као лоши проценти слободних бацања били су фактори пораза. Центар Игокее Стефан Ђорђевић одиграо је врло добру партију, а његовим изласком при поменутом резултату због четврте личне грешке пала је и игра Игокее у рекету.

- Јако лоше смо започели утакмицу у коју смо ушли јако мекано и деконцентрисано. Како је утакмица одмицала, дизали смо игру и у једном тренутку смо их пореметили зонском одбраном. Пет минута пред крај деловало је као да имамо добијену утакмицу, али су неке непромишљене одлуке и пад концентрације утицале да победа оде противнику - рекао је Ђорђевић.

Његова екипа сада има побједу и пораз, а у наредном колу гостоваће Нимбурку (26. октобар) који такође има исти скор након тријумфа над ПАОК-ом у другом колу (84:83).

- Били су јако расположени и брзо трчали контранападе у првом полувремену када су имали пуно лаких поена. То морамо поправљати у следећим утакмица, односно да почетак буде као против Црвене звезде, стекнемо предност и играмо растерећеније. Да смо којим случајем победили доста би нам значило, али нисмо превише изгубили јер има још много играти. Следи нам Нимбурк који је добра екипа и идемо у Чешку да победимо. Надам се да ћемо ући јаче него против Галате и да ћемо добити ту утакмицу - нагласио је Ђорђевић.

Група Е

1. Галатасарај     2        2        0        190:170      4

2. Игокеа    2        1        1        153:153      3

3. Нимбурк          2        1        1        169:184      3

4. ПАОК    2        0        2        147:152      2

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана