Челници РС БиХ покушаће да не прекину првенство без обзира на проблеме са вирусом корона: Што више утакмица одиграмо, то боље

Душан Репија
Челници РС БиХ покушаће да не прекину првенство без обзира на проблеме са вирусом корона: Што више утакмица одиграмо, то боље

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић потврдио је да се размишља о прекиду Премијер лиге пошто вирус корона погађа све више клубова, али да ће то бити крајња мјера уколико се ситуација додатно закомпликује.

Због инфицираних рукометаша Леотар и Борац пропустили су и мечеве шестог кола, а прикључила им се и Славија у којој има неколико позитивних случајева. Тако је пет мечева одиграно, а три су одгођена. Тешко да ће боља ситуација бити и сутра, за када су заказани мечеви седме рунде.

- Што више утакмица одиграмо у оваквој ситуацији, то боље. С друге стране, морамо да мислимо и на регуларност такмичења, па ако се настави тренд повећања броја одгођених утакмица, мораћемо да прекинемо првенство. Ситуација јесте тешка, али сви морамо да будемо доста одговорнији, посебно клубови и спортисти. Пратимо сва упутства републичких штабова, а коначну ријеч о евентуалном стопирању такмичења донијеће комесари - рекао је Умичевић.  

Како је каснио и старт Премијер лиге, већ сада се поставља питање да ли ће клубови успјети да одиграју све мечеве првог дијела сезоне до краја године.

- Ситуација је таква каква јесте, цијели свијет има проблем. Лично не видим проблем да продужимо сезону, јер је свеједно код нас тренд да пола године играмо, а пола одмарамо - нагласио је Умичевић.

Послије некомплетних шест кола максималан учинак и даље имају рукометаши Извиђача који су савладали ослабљени састав Дервенте и стигли до шестог тријумфа. На побједнички колосијек вратила се Локомотива, која је у утакмици са великим бројем погодака савладала Маглај са 36:29. Резултати шестог кола: Извиђач - Дервента 37:26, Слога (ГВ) - Грачаница 18:28, Слобода - Босна 31:21, Криваја - Искра 32:31. Одгођено: Коњух - Леотар, Борац м:тел - Вогошћа, Слога (Д) - Славија. Пласман: Извиђач 12, Слога (Д) (-1) 10, Борац м:тел (-2) 8, Слобода 8, Вогошћа (-1) 7, Грачаница 7...

Шуман остаје уз један услов

Потпредсједник РС БиХ потврдио је да ће ипак бити продужен уговор са селектором Билалом Шуманом.

- Прихватио сам тај приједлог, али само под условом да он у наредних годину мора да стекне неопходну лиценцу. Уколико то не испуни, уговор ће аутоматски бити прекинут. Осим тога, Шуман треба да поштује свог послодавца, односно Рукометни савез БиХ који је према њему испунио све обавезе. Што се тиче уговора који је имао са нелегалним савезом и који му је остао дужан, то нећемо измирити - изричит је Умичевић.

Спонзор

Генерални спонзор Рукометног савеза БиХ за наредне три године (2021 - 2023) биће “БХ телеком”, а вриједност уговора требало би да износи милион марака.

- Задовољан сам послије састанка и сада је само питање дана када ћемо и званично потписати уговор. Савез ће прве године добити 250.000, друге године 295.000, треће више од 300.000 марака. Наравно, биће ту и додатних бонуса у зависности од резултата репрезентације, тако да можемо бити задовољни - истакао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана