Челници Крупе одлучили да више не буду дио Премијер лиге БиХ: Леотар једном ногом у елити

Дарко Пашагић
Челници Крупе одлучили да више не буду дио Премијер лиге БиХ: Леотар једном ногом у елити

БАЊАЛУКА - Послије низа састанака у којима су извагане све могућности и опције челници Крупе донијели су одлуку да одустану од такмичења у Премијер лиги, а како сада ствари стоје, њено мјесто заузеће Леотар.

Ипак, клуб се неће угасити, али се још не зна у којем ће рангу такмичења наступити. Правилник је у оваквим ситуацијама јасан и каже да екипа која напусти такмичење иде у најнижу лигу. Међутим, у кањону Тијесно су то урадили између двије сезоне, тако да постоји могућност да наредне године играју у прволигашком друштву Српске.

- Потпуно нам је свеједно гдје ћемо играти. Одлуку није било нимало лако донијети. Жељели смо да скинемо са леђа тај терет звани Премијер лига, који нас је мјесечно коштао најмање 100.000 марака. Гдје год будемо играли наредне сезоне наступићемо без марке дуга, а одахнуће и радници наше компаније, јер смо често знали да угрозимо њихове егзистенцијалне потребе да би крпили фудбалске рупе. Због тих неколико стотина породица смо се и одлучили да одустанемо од Премијер лиге - нагласио је потпредсједник Крупе Драгомир Илић.

Тако је елита БиХ остала у овом тренутку са 11 чланова, а најближи 12. мјесту у овом тренутку је вицешампион Српске, Леотар. У редовима првог освајача заједничког такмичења још се нису званично изјаснили о овом питању, али је већ одржано неколико састанака, послије којих је јасно да се само чека потврда одлуке о наступу у елити. Кључни састанак је одржан синоћ, када су челници клуба са “Полица” разговарали са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем те некадашњим градоначелником, а данас директором “Електропривреде Републике Српске” Луком Петровићем. И прије састанка према изјавама Петровића јасно је да је Леотар једном ногом у елити. Идеја да се на неки начин направи фузија Крупе и Леотара је пропала па Требињци у случају да потврде наступ, морају да раде убрзаним темпом. Прије свега да формирају репрезентативну екипу, али и да обезбиједе инфраструктурне услове за највиши ранг такмичења.

То умије да буде врло тежак, скуп и мукотрпан посао, који су у Крупи готово заокружили.

- Недостају нам још рефлектори и трибина на источној страни, а све остало смо завршили. Вјерујем да ћемо сада када смо се растеретили притиска и ту причу довести до краја и у Крупи у догледно вријеме завршити објекат који испуњава све услове. У овом тренутку најважније је нећемо угасити клуб, прича ће бити настављена и даље, али и у много опуштенијем амбијенту - додао је Илић.

Успјеси

Крупа је четири сезоне играла у Премијер лиги, гдје је једном освојено четврто, а једном пето мјесто. Била је финалиста Купа БиХ, четири пута је играла финале Купа Републике Српске и два пута била шампион РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана