Братунац дефинитивно игра у Лиги БиХ: Прво тренер, па формирање тима

Милан Зубовић
Братунац дефинитивно игра у Лиги БиХ: Прво тренер, па формирање тима

Братунац - Кошаркаши Братунца дефинитивно ће играти у Лиги БиХ идуће сезоне, потврђено је на сједници Скупштине клуба.

Шампионе Републике Српске очекује дебитантски наступ у највишем рангу, а сада ће бити пред великим изазовом пошто им је потребан много већи буџет за формирање екипе него што је то био случај прошле сезоне.

- Начелник наше општине Недељко Млађеновић обећао је помоћ и одлучили смо да се такмичимо у Лиги БиХ. Крећемо са даљим активностима, комисија је прегледала дворану и уочила недостатке па ћемо расписати тендере за санацију. Приоритет је рјешење проблема гријања које нам је рак-рана - рекао је секретар клуба Недељко Јокановић.

Тренеру Миливоју Млађеновићу, који је екипу водио до историјског успјеха, биће понуђен наставак сарадње.

- Разговараћемо са Млађеновићем и желимо да остане са нама, али морамо јасно дефинисати како даље да радимо, што ће бити познато идуће седмице. Након што ријешимо питање тренера, кренућемо са формирањем тима - додао је Јокановић.

Сам Млађеновић не крије жељу да остане у клубу и потврдио је да ће све бити јасно идуће седмице.

- Увијек сам у служби клуба и идуће седмице причаћемо о свему, јер екипу очекује много теже такмичење него што је био случај у Првој лиги Републике Српске. Амбиције екипе биће везане само за опстанак, док ни о чему друго не треба да причамо. Биће то ново велико искуство за нас и морамо опстати да бисмо послије могли јурити боље резултате - рекао је Млађеновић.

Најавио је разговор са свим играчима из прошле сезоне.

  • Играчи који су освојили титулу биће привилеговани у разговору о продужетку сарадње и желимо да их све задржимо у клубу, наравно, ако и они то хоће. Од њиховог изјашњавања зависи кога ћемо доводити. Имамо већ неке контакте и нуди нам се велики број играча, мада је сигурно да ће нам бити потребна барем тројица нових у стартној петорци, а послије ћемо видјети како даље - истакао је Млађеновић.

Сарадња са Игокеом

Генерални менаџер Игокее Игор Додик прије неколико дана најавио је могућност сарадње са Братунцем, а у овом клубу поздравили су тај гест.

  • - Скупштина је дала дозволу Предсједништву да договара сарадњу са Игокеом, која је расположена да нам помогне. Још нема ништа званично и тек треба да поразговарамо каква би то била сарадња те смо заинтересовани да постигнемо договор - рекао је Јокановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана