Божо Ђумић, кошаркаш Борца, пред утакмицу против Сутјеске у Другој АБА лиги: Да одбранимо нашу кућу

Милан Зубовић
Божо Ђумић, кошаркаш Борца, пред утакмицу против Сутјеске у Другој АБА лиги: Да одбранимо нашу кућу

БАЊАЛУКА - Уз предност домаћег терена кошаркаши Борца дочекују Сутјеску у данашњем мечу (13 часова) петог кола Друге АБА лиге.

 

Бањалучани су домаћини другог “балона” турнира, а на првом играном на Златибору уписали су по двије побједе и пораза, док овај дочекују са доста промјена у екипи. Тренер више није Марко Шћекић којег је замијенио Драган Николић, Таваријус Шајн је повријеђен и њега је замијенио Хејден Леско којег очекује деби у данашњем мечу. У саставу више нема Стефана Глоговца и Александра Митровића који је одиграо само мечеве првог “балона” на Златибору. Поред Лескоа, нова лица у екипи су Срђан Кочић који је стигао на позајмицу из Игокее као и повратник Александар Радукић.

С друге стране, Никшићани имају побједу и три пораза, а у Бањалуку су стигли без плеја Николе Кораћа којег је замијенио искусни Иван Кољевић. Са клупе их предводи добро познато име у Бањалуци Велимир Гашић који је тренирао центра “црвено-плавих” Божу Ђумића у тузланској Слободи.

- Играње на домаћем терену велика је предност и нама би требало да буде најлакше мада ћемо се морати добро потрудити да победимо, јер се ниједан противник неће предати унапред. Све екипе су изједначене по квалитету и свака је дошла у Бањалуку да тражи своју шансу, тако да морамо одбранити своју кућу. Иако је сваки турнир посебан, овај други биће много лакши у односу на први, који је био велика непознаница за све. Играћемо на два дана, имаћемо довољно времена да се одморимо и спремимо, а одговара нам и сатница мечева. На нама је да дамо све од себе и остваримо што више побједа - рекао је Ђумић.

Затим је анализирао своју и противничку екипу.

- Са неколико промена у тиму дочекујемо овај турнир. Штета због повреде Шајна који се одлично уклопио у тим. Леско је стигао као замена, ради се о искусном играчу за којег верујем да ће бити од велике користи и да ће брзо похватати конце у игри. Сезона нам је изузетно турбулентна и дај боже да је то све иза нас. Када је у питању Сутјеска, није потребно трошити много речи о њиховом квалитету. Гашић је одличан тренер, а иако су остали без двојице, задржали су костур са доста искусних играча. Попуњени су на свим позицијама и биће нам веома тешко против њих, јер позиција на табели не осликава право стање - нагласио је Ђумић.

И турнир у Бањалуци бројаће 13 од 14 клубова, слично као на Златибору. Тада је од такмичења одустала Горица због инфекције играча вирусом корона, док сада из истог разлога није допутовала екипа Работничког.

Мусић срушио Широки

Кошаркаш Подгорице Новак Мусић донио је свом тиму побједу на отварању “балона” у АБА 2 лиги (84:83). Црногорци су водили 19 разлике, а Широки преокренуо на 83:77, али је Мусић сјајном завршницом донио тријумф свом тиму.  

Уторак: Борац - Сутјеска (13), Студентски центар - Горица (17), Хелиос - МЗТ (21). Сриједа: Слобода - Златибор (13), Спарс - Ловћен 1947 (17), Подгорица - Младост Земун (21). Четвртак: Горица - Работнички (13), Широки - Борац (17), Сутјеска - Хелиос (21). Петак: МЗТ - Слобода (13), Златибор - Студентски центар (17), Младост - Спарс (21). Субота: Хелиос - Широки (13), Борац - Подгорица (17), Ловћен 1947 - Горица (21). Недјеља: Работнички - Златибор (13), Слобода - Сутјеска (17), Студентски центар - МЗТ (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана