Борис Јеличић, селектор мушке јуниорске карате репрезентације БиХ: Циљ су медаље

Дејан Кондић
Борис Јеличић, селектор мушке јуниорске карате репрезентације БиХ: Циљ су медаље

ЛАРНАКА - Кадети, јуниори и У21 репрезентативци БиХ отпутовали су јутрос из Сарајева за Ларнаку, у којој ће од петка до недјеље нити одржано Европско првенство.

Дио селекције биће и тројац бањалучке Енергије, Николина Чучак, Лука Пејић и Павле Дујаковић. Пејић на ово првенство долази као првопласирани јуниор на Свјетској ранг-листи, док је најбољи спортиста Републике Српске Павле Дујаковић другопласирани у конкуренцији такмичара до 21 године. Селектор мушке јуниорске репрезентације Борис Јеличић истиче да су амбиције његових изабраника велике, а то подразумијева освајање једне од медаља на Кипру.

- Република Српска има укупно шест представника и сви ће се такмичити у борбама. Представнике ће, поред Енергије, имати Врбас, бијељински Шампион и Славија из Источног Сарајева. Наш циљ су медаље. Имамо одличја и са Европског првенства у Прагу, односно са Свјетског шампионата у Коњи, која су прошле године освојили Пејић, односно Дујаковић. Нема разлога да се то не понови и овог пута. Павле је међу главним фаворитима у својој категорији. Никад се не зна ко још може одскочити и бљеснути. Видјећемо, спремни смо. Прејако је такмичење да бисмо се могли “расипати” неким великим обећањима и прогнозама, али добро, борићемо се - поручио је Јеличић.

Искусни стручњак истиче да су његови борци спремни за највеће изазове. Додаје да су припреме темељно одрађене те да сви такмичари једва чекају излазак на татами.

- Фактички од новембра се припремамо. Интензивно смо се спремали. Имали смо у јануару и контролне мечеве, тако да се надам најбољем. Биће све како треба. На посљедњем Европском првенству БиХ је била пета у укупном пласману, а на Свјетском шампионату смо од неких 96 држава били на 20. мјесту. Тако да се од нас очекује, а и ми сами се надамо добром резултату. Лично сам оптимиста и вјерујем у своје такмичаре. Е сад, колико ће бити медаља, једна, двије или више, видјећемо - истакао је Јеличић.

Из Енергије су навели како очекују јаку конкуренцију, али и да су оптимисти на основу прошлогодишњих резултата. Тренер Бањалучана Борис Поповић пожелио је срећу својим, а и свим осталим такмичарима.

- Сви су одлично радили. Надам се да ће их послужити срећа и добар жријеб те да ће, уз оно што прикажу на борилишту, то бити довољно за добар резултат - рекао је Поповић.

У недјељу по медаље

На Европском првенству сутра ће бити одрађене регистрације, вагања и мјерења.

- Наши каратисти бориће се и у петак, односно суботу. Борбе за медаље су у недјељу, а искрено се надам да ћемо и посљедњег дана имати представнике на татамију - рекао је Јеличић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана