Борчеви странци “преживљавају” на различите начине: Кућни тренинзи и кратке шетње

Синиша Котараш
Борчеви странци “преживљавају” на различите начине: Кућни тренинзи и кратке шетње

БАЊАЛУКА - Прекид фудбалске Премијер лиге БиХ због пандемије вируса корона и одлука челника Борца да сви играчи морају остати на окупу највише проблема направили су странцима.

У премијерлигашу са Градског стадиона наступа пет фудбалера из Србије, који се третирају као странци. Није им, наравно, свеједно, јер су им породице далеко, али се придржавају добијених упутстава с надом да ће ова ситуација бити брзо превазиђена.

Један од оних, којем је, вјероватно, најтеже је Владимир Волков, који у граду на Врбасу живи сам.

- Тачно сам у дуплом проблему, нити имамо тренинге, нити могу кући у Београд. Мислим, сви смо у истој ситуацији, али ови који су ожењени и имају децу бар нису сами, а ја се о свему морам сам да бринем. Међутим, ситуација је таква да захтева стриктно придржавање свих правила и ми морамо да је поштујемо.
Смањио сам кретање и настојим да кућним вежбама колико-толико одржим бар минимум физичке спреме. Само да се ово што пре заврши, да не буде жртава, а спорта и фудбала ће бити. Тренутно, здравље је најважније - поручио је Волков.

За разлику од њега, искусни дефанзивац, најбољи фудбалер Борца, Марко Јовановић у Бањалуци је са супругом и двије кћерке па му вријеме ипак много брже пролази.

- Онај ко има малу децу зна да уз њих никада није досадно. Док се човек побрине за једну, на ред долази друга и тако редом.
Наравно, није нам свеједно, морамо да се чувамо, недостају нам изласци и шетње, али је здравље на првом месту. Радим по упутствима стручног штаба и надам се скорој нормализацији живота на овим просторима - рекао је Јовановић.

Љубимац бањалучких навијача Алмедин Зиљкић одскора је у браку па му је ипак нешто лакше да “убије” вријеме.

- Шта ћу, код куће проводим највећи део дана и заиста се не сећам када сам оволико читао и гледао којекакве ТВ серије. Повремено изађемо у шетњу, поред Врбаса има заиста лепо шеталиште, али избегавамо гужву. Добили смо и тај програм рада у затвореном и максимално га се придржавам. Уз то, како ми и супруга воли фудбал, играмо га у стану па нам време ипак некако пролази - тврди Зиљкић.

 

НАЈБОЉЕ ЗА СВЕ

Тренер Борца Владо Јагодић у свакодневном је контакту са играчима и каже да је потпуно свјестан да им није лако, али да је тако најбоље за све.

- У овом тренутку најпаметније им је да буду ту гдје су. Постоје индиције да би лига могла да се настави и зато нам је најбоље да имамо све играче на окупу. Знам да би вољели да оду својим породицама, али... У свакодневном смо контакту са свим играчима, чувамо се и чекамо када ће све ово проћи - нагласио је Јагодић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана