Борчев војник сједа у фотељу

Дејан Марић
Борчев војник сједа у фотељу

БАЊАЛУКА - Прослављени фудбалер, тренер и директор Борца Стојан Малбашић вишедеценијску вјерност “црвено-плавима” требало би да заокружи именовањем за предсједника клуба из Платонове.

Изборна скупштина одржаће се вечерас у 18.30 часова часова, а Малбашић је практично једини кандидат да наслиједи Вицу Зељковића. Спекулисало се и да би Младен Крстајић могао у фотељу. Па ипак, чињеница да бивши селектор репрезентације Србије преферира да остане у тренерским водама елиминисала га је из трке.

Тако је Малбашић израстао у првог фаворита. Ријеч је о човјеку који је на Градском стадиону од седамдесетих година прошлог вијека. Борчев војник је са успјехом носио црвено-плави дрес, у којем је освојио Куп маршала Тита и Митропа куп. Потом је једно вријеме био и тренер, затим и директор, а тренутно обавља функцију секретара стручног штаба.

Уколико не буде већих изненађења, Малбашић ће преузети одговорну функцију и тако наслиједити Вицу Зељковића, који клуб напушта због обавеза у Фудбалском савезу Републике Српске и ФС БиХ.

На опроштају од Борца Зељковић је изјавио да је срећан што новом предсједнику оставља стабилан клуб који наредних година може и мора само да иде напријед.

- Вратили смо Борац на мјесто које му припада и за то вријеме смо ријешили доста финансијских проблема. Направили смо врхунски посао са клубом, који је сада на здравим ногама. Истина, било је доста турбуленција, али смо све издржали. Сада имамо и коректан тим и направљена је добра база за надоградњу - истакао је Зељковић, додајући да на такмичарском плану треба ићи корак по корак.

Борац је 2010. године освојио Куп БиХ, сезону касније подигао је титулу, након чега је услиједио не само пост, него и испадања из елите.

- Излазак у Европу је био циљ ове године и то смо остварили. Квалификације за Лигу Европе ћемо играти без притиска. Излазак на велику сцену треба поново да буде циљ, а временом треба дизати летвицу - закључио је Зељковић.

Вратићу се једног дана

Једна од опроштајних порука Вице Зељковића била је и та да ће Борцу увијек бити на располагању, и не само њему, него и свим клубовима којима буде требала помоћ.

- Борцу ћу бити на располагању колико то буде могуће. Једног дана, за 10-15 година, вратићу се на Градски стадион - јасан је Зељковић.

Кукрика

Голман Младен Кукрика више није члан Борца. Водећи људи “црвено-плавих”  раскинули су сарадњу са искусним чуваром мреже, а иако разлог званично није саопштен, спекулише се да је ријеч о кршењу клупске дисциплине. Кукрика је прије епизоде на Градском стадиону бранио за матични Леотар, Кастриоти, Скарбороу, бањалучки Жељезничар, Металеге и Преспу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана