Борац против Слободе у новој трци за првенство: Сваки бод злата вриједан

Душан Репија
Борац против Слободе у новој трци за првенство: Сваки бод злата вриједан

Bањалука - Испадање од Олимпијакоса у првом колу ЕХФ купа је заборављено, јер рукометаши Борца вечерас против Слободе (“Борик, 18 часова, бесплатан улаз) почињу нову сезону Премијер лиге, у којој су амбиције увијек највише.

Ривал на старту је повратник у елиту, који ипак има веће амбиције од борбе за опстанак. Тузлаци се потајно надају да могу међу четири, пет најбољих, а подлога таквим амбицијама свакако је квалитетан и искусан тим.

Голман Садик Омеровић, крило Давор Кадић и пивот Велибор Мањић свакако се истичу у обје категорије, али и остали момци заслужују поштовање. Зато је тренер Бањалучана Мирко Микић опрезан пред прво коло, али ипак сматра да побједа не смије да дође у питање, посебно јер ће моћи да рачуна на четворицу новајлија, што није био случај у двомечу са Грцима.

- Помјерање почетка првенства нам је добро дошло, с обзиром на то да смо имали кадровских проблема. Искористили смо то одгађање да одиграмо двије утакмице затвореног типа и да се додатно уиграмо. - рекао је Микић.

Слобода је врло искусна екипа и свима ће бити веома тешко против њих. Како од ове сезоне нема плеј-офа, битан је сваки бод. Поготово у оваквим утакмицама гдје смо фаворити и многи мисле да смо уписали побједу. Титуле се не освајају и губе у дербијима, апострофирам да се то дешава у оваквим утакмицама, када се непланирано проспу бодови код куће или се у гостима не добије нека лакша утакмица - додао је Микић.

Средњи бек Милан Дакић показао је да је већ ухватио форму, али је опрезан уочи отварања шампионата, у којем Борац жели да направи корак више него прошле сезоне, што би значило да врати титулу у Бањалуку.

- Добро је што су се током продуженог одмора додатно уиграли Гиљерме де Соуза, Никола Јеремић, Немања Вучићевић и Вукашин Ракоција, па спремни чекамо Тузлаке. Многи тврде да ће Слобода бити високо пласирана, тако да свима треба да ставимо до знања да се у “Борику” ми питамо - нагласио је Дакић.

Иако је лига прилично неизвјесна, круг фаворита увијек се назире, тачније отприлике је исти. Актуелни шампион Извиђач претрпио је бројне промјене, јер су отишли готово сви носиоци игре из прошле сезоне, па већина рукометних радника види Борац и Вогошћу као највеће фаворите у борби за титулу.

Из другог плана сигурно ће вребати Грачаница, Босна из Високог, добојска Слога, Слобода и Коњух.

 

Парови првог кола

Петак: Борац м:тел - Слобода (18), Вогошћа - Славија (18). Субота: Искра - Леотар (19), Коњух - Слога (ГВ) (19), Слога (Д) - Извиђач (19), Маглај - Дрина (19), Грачаница - Горажде (19). Недјеља: Локомотива - Босна (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана