Борац за титулу, Крупа за опстанак

Синиша Котараш
Борац за титулу, Крупа за опстанак

БАЊАЛУКА - Једна од најинтересантнијих утакмица 29. кола Премијер лиге на програму је у Бањалуци, гдје ће у суботу од 16.55 часова снаге одмјерити градски ривали Борац и Крупа.

ба противника имају своју рачуницу, бодови су подједнако неопходни и Борцу и Крупи, Бањалучанима за коначну потврду изласка у Европу и наставак борбе за титулу, док се тим из кањона Врбаса грчевито бори за опстанак.

- Знамо да се Крупа бори за опстанак и да су им бодови пријеко потребни, али и ми имамо своје циљеве. Иако смо други, још увијек нисмо и теоретски обезбиједили излазак у Европу, што нам је први и основни циљ. Е, сад, ако нам се отворе и неке друге могућности, настојаћемо да их искористимо, али ту већ не зависимо искључиво од себе и својих резултата - рекао је тренер Борца Марко Максимовић.

Стратег “црвено-плавих” свјестан је да суботњи дерби неће бити нимало лак, поготово што има кадровских проблема са неколико стандардних првотимаца.

- Што се тиче саме утакмице, очекујем добар и динамичан дуел, поготово што је терен на Градском стадиону у перфектном стању. Истина, имамо и одређених проблема јер ће овај меч пропустити, уз већ од раније одсутне Марка Јовановића и Јове Лукића, и голман Бојан Павловић, док ће Дино Ћорић бити на клупи. Међутим, сигуран сам да ће оних 11 који истрче на терен одиграти добру утакмицу и обезбиједити нам три нова бода - поручио је Максимовић.

Умјесто ровитог Ћорића, мјесто уз десну аут-линију заузеће Синиша Дујаковић, који ће против себе имати рођеног брата Николу, једног од најбољих играча Крупе.

- Биће ово четврти или пети пут да играмо један против другог и сада је то већ постало нормално. И један и други даћемо све од себе да остваримо жељени резултат и то је нешто сасвим нормално. Што се тиче атмосфере у екипи, она је на врхунском нивоу. Спремни смо за нови изазов и само желимо да наставимо серију добрих игара и резултата , рекао је Дујаковић.

На клупи Крупе сједи некадашњи голман Борца Синиша Мркобрада, који истиче да ће његов тим покушати све да освоји можда и спасоносне бодове.

- Сви ми знамо ко је Борац и знамо да је у заиста сјајној серији. Играју добро и с правом носе улогу фаворита у овом мечу. Али, нас нико не може да спријечи да се надамо и да покушамо направити изненађење. Биће тешко, ослабљени смо, али се не предајемо, даћемо све од себе, па како буде - истакао је Мркобрада, који у градском дербију неће моћи због три жута картона да рачуна на стандардне првотимце Тонија Јовића, Милоша Каришика и Ајдина Реџића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана