Борац у наставак сезоне улази јачи за спортског директора Томислава Ивковића: Сви ће бити у служби клуба

Дарко Пашагић
Борац у наставак сезоне улази јачи за спортског директора Томислава Ивковића: Сви ће бити у служби клуба

БАЊАЛУКА - Хрватски стручњак и доскорашњи тренер Жељезничара Томислав Ивковић, који је и званично именован на мјесто спортског директора Борца, истакао је да сви на Градском стадиону морају бити у служби клуба и да се само тако могу очекивати добри резултати и стални напредак "црвено-плавих".

Заједно с њим у редове актуелног шампиона БиХ стигао је и Армандо Маренци, који му је био помоћник на "Грбавици", а сада ће бити и асистент шефу стручног штаба Борца Немањи Миљановићу.

- Разговори о мом доласку у Борац трајали су скоро мјесец дана. Добро сам изанализирао ситуацију и ово ће за мене бити велики изазов. Први и основни циљ ће бити да клуб усмјеримо напријед и да сви схвате да нико не може бити испред клуба, већ сви морамо бити у његовој служби. Борац је у посљедњих девет мјесеци доживио да буде на корак од раја, а онда потом веома близу пакла. Дијелила су их два минута од историјског резултата у Европи, потом је услиједила криза на почетку сезоне и онда скок, који их је довео на треће мјесто на крају јесени. Зато убудуће, и када буде добро, морамо размишљати шта ће се десити ако наиђе лоша ситуација - рекао је Ивковић.

Нагласио је да се играчима мора све обезбиједити, а онда од њих за узврат тражити да покажу квалитет који посједују.

- Ред, рад и дисциплина није обична флоскула, већ основ за успјех и тога се сви морамо придржавати. Очекујем да ствари крену још више узлазном путањом, а моје је да будем велика подршка тренеру Миљановићу, који је од тренутка када је дошао на клупу направио добар посао - додао је Ивковић.

На прозивци и првом тренингу био је и Горан Закарић, али још није познато да ли ће најбољи спортиста Републике Српске за 2021. годину остати на Градском стадиону.

- Настављамо с њим разговоре и вјерујем да ћемо постићи договор да остане - кратко је рекао потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Играчи

На првом окупљању фудбалера Борца било је 35 фудбалера. То су: Никола Ћетковић, Никола Лакић, Бојан Павловић, Лука Дамјановић, Александар Војновић, Страхиња Бошњак, Марко Јовановић, Ђорђе Милојевић, Доналд Миолс, Никола Дујаковић, Лука Дамјановић, Амар Бегић, Марко Кујунџић, Александар Субић, Дино Ћорић, Дејан Мелег, Давид Чавић, Јово Лукић, Панајотис Мораитис, Анте Живковић, Енвер Кулашин, Милан Вушуровић, Горан Закарић, Љубиша Рељић, Амар Тахрић, Дејан Босанчић, Дејан Јаворац, Лука Бобић, Бојан Марковић, Сергеј Богданић, Филип Рачић, Василије Јотић, Боро Ерић, Саво Сушић, те двојица новајлија Горан Бркић (Тузла сити) и Иван Гргић (јуниор, Широки Бријег).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана