Бањалучки Борац изборио пласман у четвртфинале Купа БиХ: Мелег и Лукић за побједу на “Полицама”

Синиша Котараш
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Прошлосезонски финалиста Купа БиХ, бањалучки Борац, изборио је пласман у четвртфинале овог такмичења у којем “црвено-плави” желе да дођу до краја. Изабраници Немање Миљановића славили су на гостовању у Требињу, гдје су били бољи од домаћег Леотара са 2:1.

Ова два тима већ су јесенас одиграла двије првенствене утакмице, у Бањалуци је било 0:0, а у Требињу 1:1, а онда је Борац славио у Купу.

Бањалучани су већ у првом полувремену обезбиједили сигурно вођство од 2:0 головима Дејана Мелега у 20, те Јове Лукића из једанаестерца у 87. минуту, да би домаћин у финишу успио да крунише нешто бољу игру поготком Зорана Милића у 80. минуту. Понадали су се домаћи навијачи да би њихови љубимци могли и до изједначења, али је директан црвени картон Анела Рамића у 87. минуту угасио те њихове наде.

- Мислим да смо у старту ми имали нешто веће шансе за успјех јер смо у тиму имали много више стандардних играча, за разлику од домаћина који је у том сегменту био много слабији. Ипак, знали смо да ће утакмица бити тешка јер је Леотар, без обзира на то у којем саставу, увијек незгодан ривал на свом терену. Дали смо два поготка на вријеме, послије смо са успјехом контролисали утакмицу, али смо у посљедњих десетак минута доживјели пад. Тада нам је Леотар постигао погодак, али смо успјели да сачувамо побједу и на крају, према свему виђеном на терену, остваримо заслужен пролаз у четвртфинале Купа - рекао је након меча тренер Борца Немања Миљановић.

У само три дана Радник и Широки Бријег су одиграли два меча у Бијељини. У првом су гости славили са 2:1, што је тренера Владу Јагодића коштало посла, а сада су Широкобријежани поново били бољи. Овога пута довољан им је био и један погодак па је деби новог тренера, Велибора Ђурића ипак завршен неуспјехом.

Једанаестерци

У двије утакмице осмине финала Купа БиХ након регуларних 90 минута није било побједника па су о пласману у четвртфинале одлучивали једанаестерци. У Тузли је Зрињски као гост водио од 41. минута, али је Мирсад Рамић у 90. донио изједначење, да би фудбалери Слободе били присебнији са “бијеле тачке” и славили резултатом 3:2.

Пенала је било и у Градачцу, гдје је Посушје имало предност од 19. минута, а Звијезда је голом Марка Аугустинчића изједначила у судијској надокнади. На крају, славље домаћих играча који су били бољи - 6:5.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана