Борац стартује са “Грбавице”

Синиша Котараш
Борац стартује са “Грбавице”

Бањалука - Фудбалери Борца ће на старту повратничке сезоне у Премијер лиги гостовати на “Грбавици”, гдје ће их дочекати стари, дугогодишњи ривал, Жељезничар. Уједно, Бањалучани имају и веома неповољан жријеб јер ће у прва четири кола чак три пута бити гости.

Изабраници новог тренера Бранислава Крунића након меча у Сарајеву угостиће Звијезду 09, а потом ићи на два тешка гостовања, код Тузла ситија и Радника.

- Утакмице са Жељезничаром увијек представљају дерби, тешке су и неизвјесне без обзира на тренутне саставе тимова или на чијем терену се играју. Знам како је побиједити на “Грбавици” јер сам управо тамо са Борцем освојио титулу првака БиХ - кроз шалу је Крунић прокоментарисао ривала на старту првенства.

Тренер премијерлигаша из етно-села Станишићи Борис Савић, који је на клупи Звијезде 09 замијенио Миленка Бошњаковића, каже да је задовољан жријебом.

- На отварању првенства угостићемо Тузла сити тим, који сада води Бошњаковић, који се добро појачао и, према најавама, има циљ да се бори за Европу. Без обзира на све, старт првенства веома је важан за нас и наравно да ћемо ићи на побједу како бисмо себи олакшали улазак у првенство, у којем нам је основни циљ што прије обезбиједити опстанак - рекао је Савић.

Неких примједби на отварање новог шампионата нема ни стратег Радника Младен Жижовић, који је истакао да у оваквој лиги каква је Премијер лига нема ниједне лаке утакмице.

- Сасвим је свеједно да ли на отварању сезоне играмо на свом терену или у гостима, што ће бити битно тек од половине јесени, када се екипе бар мало уиграју. То што смо раније кренули јер играмо Европу нема неког значаја јер нас је напустило десетак играча и поново, као и претходних неколико година, правимо нову екипу. Све у свему, мислим да је жријеб, бар када је Радник у питању, био по мјери, ни тежак ни лак - изјавио је Жижовић.

Парови

У првом колу 20. јула састаће се: Слобода - Радник, Широки Бријег - Челик, Сарајево - Зрињски, Вележ - Младост, Жељезничар - Борац, Звијезда 09 - Тузла сити.

Марковић и Босанчић

Борац би у нову сезону требало да уђе појачан са два млада фудбалера. Челници премијерлигаша са Градског стадиона привели су крају преговоре с управом Жељезничар Спорт тима те би црвено-плави дрес требало да обуку први стријелац Прве лиге Републике Српске Бојан Марковић и Дејан Босанчић. Осим њих двојице, тренинзима Борца се већ прикључио искусни голман Младен Лучић, а поуздани везни играч Александар Радуловић продужиће уговор. Уједно, играч средине терена Милош Жеравица добио је слободне руке да потражи нову средину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана